Serveis Socials d'Onda atén 300 persones durant la crisi sanitària

Serveis Socials d'Onda atén 300 persones durant la crisi sanitària
24/03/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha posat en marxa un Pla d’Acció Social per a reforçar l’atenció a les persones vulnerables mentre dure l’estat d’alarma. Així, diàriament més de 300 veïns reben algun tipus d’ajuda del govern municipal.

D’una banda, el menjador social prepara menjar per a 51 famílies que se l’emporten a casa, sumant 11 nous menús per a aquelles famílies en situació d’emergència social i xiquets que s’han quedat sense menjador escolar en suspendre les classes. En paral·lel, també es manté el servei de ‘Menjar a casa’ que duu a terme el consistori durant tot l’any i que ara reparteix menjar a domicili a 35 persones.

Servei d’atenció domiciliària

D’altra banda, s’ha ampliat el servei municipal d’atenció domiciliària per a donar cobertura a altres necessitats bàsiques de les persones majors o de risc com pot ser la compra d’aliments, medicaments o qualsevol altre producte de primera necessitat. Amb l’estat d’alarma s’han aconseguit els 26 usuaris d’aquest servei. Cal destacar que s’han eliminat els requisits econòmics per a ser beneficiaris d’aquest servei amb la finalitat que totes les persones susceptibles el puguen sol·licitar.

60 ondenses beneficiaris de noves ajudes

També cal incidir en què durant els mesos de gener, febrer i el que portem de març s’han aprovat des de Serveis Socials al voltant de 60 ajudes d’emergència i per a combatre la pobresa energètica. El servei de teleassistència domiciliària es manté amb 191 usuaris.

A més, durant aquests dies més de 50 ondenses han sigut atesos pels professionals de l’Ajuntament gràcies al reforç de les línies telefòniques per a recollir les demandes dels ciutadans, en horari de 9 a 13 hores, com són el 666 044 078 i el 666 042 720.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha explicat que “l’Ajuntament s’ha posat a treballar per a no deixar a cap ciutadà arrere, volem ser les mans dels qui més ens necessiten i fer més suportable aquest confinament obligatori i necessari”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari