528 autònoms i autònomes d'Onda sol·liciten ajudes de fins a 2.400 euros a l'ajuntament

El govern municipal ja està tramitant i pagant part de les ajudes que sumen una inversió total d’un milió d’euros

528 autònoms i autònomes d'Onda sol·liciten ajudes de fins a 2.400 euros a l'ajuntament
04/06/2020 -

Un total de 528 autònoms d’Onda, des de l’1 d’abril al 31 de maig quan va finalitzar el termini, han sol·licitat les ajudes que ha posat en marxa l’Ajuntament com a incentiu per a tirar avant en aquesta difícil situació econòmica. Així, el govern municipal ja està tramitant i pagant part de les ajudes per a les quals es destina una inversió total d’1.055.000 euros.

L’objectiu principal d’aquestes aportacions, que poden arribar fins als 2.400 euros, és aconseguir que la majoria dels autònoms d’Onda mantinguen la seua activitat, malgrat la notable baixada d’ingressos, amb la condició d’evitar la destrucció d’ocupació.

Sobre aquest tema, el regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha apuntat que “en aquests moments difícils no podíem deixar de costat als qui són el pilar de l’economia ondense, i per això el passat 25 de març ja vam realitzar una modificació pressupostària d’un milió d’euros amb la condició de poder publicar de manera immediata aquest pla d’ajudes”.

Les ajudes de 200 euros han sigut sol·licitades per 96 autònoms d’Onda que, segons ordre de presentació i comprovada que la documentació presentada és correcta, ja s’estan tramitant i ingressant la quantia. Cal recordar que aquestes ajudes són per als autònoms que la seua activitat va quedar suspesa per la declaració de l’estat d’alarma i que, de manera paral·lela, van poder sol·licitar a la Seguretat Social la prestació extraordinària per cessament de l’activitat, que continuaran percebent-la fins al 30 de juny. Segons el Ministeri el percentatge d’autònoms que han sol·licitat aquesta prestació és del 37,64% en el conjunt d’Espanya.

D’altra banda, un total de 432 autònoms d’Onda han sol·licitat les ajudes de 600 euros al mes. Encara que aquestes ajudes estan pendents que finalitze l’estat d’alarma per a resoldre-les, ja que les quantitats estan vinculades a la duració d’aquest, a l’Ajuntament està tot preparat per a començar a ingressar les ajudes durant aquest mateix mes a tots aquells autònoms que ja han presentat correctament la documentació, que hui dia són 245.

Aquestes ajudes, que arribaran fins als 2.400 euros per autònom, són per als qui no han cessat la seua activitat, és a dir, negocis s’han mantingut oberts o que han estat físicament tancats temporalment però que no s’han donat de baixa i han pogut mantenir tots o alguns llocs de treball. Cal destacar que cap altra administració ha convocat ajudes per als autònoms que han romàs d’alta.

Reforç del departament

Per a gestionar amb eficiència aquestes ajudes, des del passat dia 1 d’abril el departament de Promoció Econòmica s’ha reforçat amb més tècnics per a informar sobre les ajudes i assessorar en la correcta presentació de les sol·licituds perquè puguen ser aprovades immediatament, a pesar que la majoria estan vinculades a l’estat d’alarma, i començar a ingressar-les durant el mes de juny.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari