L'Ajuntament d'Onda subvencionarà els aliments i tractaments mèdics de persones celíaques

L'Ajuntament d'Onda subvencionarà els aliments i tractaments mèdics de persones celíaques
30/04/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat la convocatòria d’ajudes econòmiques destinades a unitats familiars a l’àmbit de les quals existisquen un o més membres amb diagnòstic mèdic de celiaquia. Es tracta d’un compromís que va assumir l’alcaldessa, Carmina Ballester, i que ara pren forma amb l’objectiu d’ajudar als celíacs ondenses en el sobrecost que suposa la compra de productes sense glútens, complements i tractaments mèdics.

Les bases, que es publicaran durant la setmana vinent en el Butlletí Oficial de la Província i que han sigut consensuades amb l’Associació Valencià de Celíacs (ACECOVA), estableixen que podran beneficiar-se d’aquestes ajudes els ciutadans empadronats a Onda i amb uns ingressos mensuals bruts no superiors a 37.595 euros anuals. Se subvencionaran les despeses derivades de la compra d’alimentació bàsica específica sense gluten així com els tractaments mèdics i/o suplements (vitamines i uns altres micronutrients) per als diagnosticats de celiaquia. L’ajuda concedida no podrà superar el màxim de 260 euros al mes.

Cal destacar que els aliments sense glútens solen ser un 300% més cars que la resta i, segons ACECOVA, les persones celíaques es gasten cada any de mitjana 1.000 euros més en la cistella de la compra que la resta.

“En l’actualitat existeix molta varietat de productes sense glútens, però l’accés a ells continua suposant un repte per a les famílies amb escassos recursos, i per això des de l’Ajuntament volem tirar una mà a aquelles persones que el necessiten”, ha apuntat el regidor de Benestar Social, Óscar Valero.

Formació específica

D’altra banda, Ajuntament i ASECOVA també han acordat realitzar jornades de formació sobre celiaquia en centres educatius i també dirigida a veïns que pateixen aquesta intolerància. I quant a la restauració, es treballarà amb l’associació local Hosturionda perquè els restaurants elaboren menús aptes per a celíacs.

En paral·lel, l’Ajuntament també s’està treballant a crear una base de dades de veïns amb aquesta patologia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari