Onda posa en marxa un Pla d'Acció social i econòmic per a donar ajudes enfront de la COVID-19

Onda posa en marxa un Pla d'Acció social i econòmic per a donar ajudes enfront de la COVID-19
15/03/2020 -

L’equip de Govern de l’Ajuntament d’Onda s’ha reunit de manera extraordinària aquest matí, seguint totes les pautes sanitàries, per a proposar mesures excepcionals davant la pandèmia del Coronavirus que obliga els ciutadans a mantenir quarantena a casa i a tancar comerços i establiments.

Així, en la reunió liderada per l’alcaldessa, Carmina Ballester, s’ha definit un pla d’acció que té en compte als col·lectius més vulnerables, com són les persones majors i les més necessitades, així com els comerciants i autònoms que deixaran de generar ingressos durant aquestes setmanes.

Servei d’atenció domiciliària

Com a primera mesura, l’Ajuntament ampliarà el servei municipal d’atenció domiciliària que ve prestant perquè els professionals que assisteixen a les persones majors també cobrisquen altres necessitats bàsiques com a compres d’aliments, medicaments o qualsevol altre producte de primera necessitat. Així mateix, s’eliminen els requisits econòmics per a ser beneficiari d’aquest servei amb la finalitat que totes les persones susceptibles el puguen sol·licitar a través de Serveis Socials de l’Ajuntament. El consistori ja ha habilitat dues línies telefòniques per a recollir les demandes dels ciutadans, en horari de 9 a 13 hores, com són el 666 044 078 i el 666 042 720.

Davant aquesta mesura, les infermeres escolars de l’Ajuntament indicaran als professionals que acudisquen als domicilis pautes d’actuació i mesures de prevenció a seguir, com l’ús de guants o màscares.

Menjador escolar

A més, la corporació municipal també ha donat instruccions perquè es mantinga el servei de menjador escolar, preparant el menjar per a portar, per a aquelles famílies que rebien ajuda de Serveis Socials, ja que en cas contrari molts xiquets es quedarien si menjar en suspendre les classes.

Al costat dels autònoms

D’altra banda, l’equip de Govern també ha tingut en compte la greu situació de comerciants i autònoms que es veuen obligats a tancar o reduir considerablement els ingressos dels seus negocis mentre han de continuar pagant impostos, nòmines i hipoteques o lloguers.

Amb la finalitat de ser-los útils i ajudar-los a tirar avant, en la mesura que les competències municipals ho permeten, l’Ajuntament posarà en marxa una sèrie de mesures extraordinàries com són la bonificació en la taxa d’ocupació de via pública i la taxa de residus per a locals comercials; la supressió d’interessos de demora pel pagament de l’impost de l’IBI i fems; el pagament immediat a proveïdors de les factures pendents; o la bonificació en l’impost de vehicles per a aquells catalogats com a comercials.

Altres mesures

L’alcaldessa també ha anunciat altres mesures com la devolució dels preus públics dels cursos d’activitats del Casal Jove i activitats formatives que s’han cancel·lat o la devolució de les taxes als usuaris del Centre de Dia, que ha tancat les portes com a mesura preventiva.

Altura de mires

“Una situació excepcional requereix solucions excepcionals, és moment de demostrar altura de mires, d’aparcar ideologies i diferències, i de remar junts perquè aquesta greu crisi passe com més prompte millor. Per això, aquest Ajuntament s’ha posat a treballar per a no deixar a cap ciutadà arrere, ser les mans dels qui més ens necessiten i fer més suportable aquest confinament obligat i necessari”, ha apuntat Ballester.

L’alcaldessa ha afegit que “també ens posem en la pell d’aquells autònoms i comerciants que aquesta situació els generarà greus pèrdues en els seus negocis, i el que menys necessiten ara és que les administracions siguem una càrrega per a ells, per això aprovarem mesures excepcionals per a ajudar-los a tirar avant”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari