Onda injecta 700.000 euros a les associacions perquè puguen pagar les factures de proveïdors

Onda injecta 700.000 euros a les associacions perquè puguen pagar les factures de proveïdors
18/03/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha ordenat el pagament d’una inversió total de 700.000 euros per a les associacions locals a fi que puguen pagar les factures de proveïdors durant l’estat d’alarma. Es tracta d’un avançament del 70% de l’import dels convenis anuals que subscriu el govern municipal amb 32 entitats ondenses. El 30% restant es pagarà quan justifiquen la subvenció.

Els beneficiaris d’aquesta inversió són les associacions de caràcter social i assistencial, les associacions comercials, l’associació de barris i les associacions culturals i musicals, entre altres.

“Aquestes setmanes seran molt dures per a tots, i especialment per a aquelles associacions ondenses que han de continuar fent front als pagaments de factures i despeses necessàries, molts d’ells vitals per a poder continuar prestant serveis socials tan necessaris en aquests moments. Per això, perquè cap servei es deixe de prestar en aquesta crisi, el govern municipal avançarà la inversió perquè puguen fer ús d’aquests recursos”, ha manifestat Ballester.

Pla d’Acció econòmic i social

A més, cal recordar que l’equip de govern ha posat en marxa un Pla d’Acció econòmic i social per a fer front aquesta crisi que inclou bonificacions fiscals per a autònoms i comerciants així com la suspensió temporal de la liquidació de taxes i impostos per a tots els veïns.

L’Ajuntament també manté el servei de menjador per a les famílies que rebien ajuda municipal així com per a les persones majors que necessiten aquest servei de menjar a casa. A més, s’augmentarà les ajudes en aliments a les famílies necessitades i agilitarà la tramitació.

D’altra banda, els establiments, terrasses i locals comercials als quals se’ls ha ordenat tancar la seua activitat tindran bonificacions en la taxa d’ocupació de via pública i de la del tractament de residus urbans. I també es retornarà als ciutadans les taxes ja cobrades pels cursos d’activitats municipals que s’han cancel·lat, com Escola Oberta i Escola de Teatre, així com la devolució de les taxes als usuaris del Centre de Dia pels dies que romanga tancat.

Ballester també ha explicat que es bonificarà l’impost de vehicles de tracció mecànica l’impost de vehicles per a aquells catalogats com a comercials i que, des de l’Ajuntament, se sol·licitarà a la Diputació l’ajornament dels interessos de demora pel pagament de l’IBI i impostos municipals.

Servei d’acompanyament

Una altra iniciativa nova és la creació d’una xarxa d’ajuda professional per a les famílies que puguen veure’s afectades pel coronavirus, posant a la seua disposició els professionals municipals experts en serveis socials, infermeria o psicologia.

Servei d’atenció domiciliària

D’altra banda, l’Ajuntament ha ampliat el servei municipal d’atenció domiciliària que ve prestant perquè els professionals que assisteixen a les persones majors també cobrisquen altres necessitats bàsiques com a compres d’aliments, medicaments o qualsevol altre producte de primera necessitat. Així mateix, s’eliminen els requisits econòmics per a ser beneficiari d’aquest servei amb la finalitat que totes les persones susceptibles el puguen sol·licitar a través de Serveis Socials de l’Ajuntament.

El consistori ja ha habilitat dues línies telefòniques per a recollir les demandes dels ciutadans, en horari de 9 a 13 hores, com són el 666 044 078 i el 666 042 720.

Servei de neteja i desinfecció

Finalment, una vegada passe el temporal de pluges, l’Ajuntament ha posat en marxa un servei especial de neteja i desinfecció pels carrers de la ciutat, mitjançant l’aigualeig amb aigua a pressió i desinfectant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari