Onda concedeix ajudes perquè les persones majors puguen millorar l'accessibilitat dels seus habitatges

Onda concedeix ajudes perquè les persones majors puguen millorar l'accessibilitat dels seus habitatges
29/09/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha resolt una primera tanda de les ajudes econòmiques, que arriben fins als 2.800 euros per veí, perquè les persones majors puguen adequar i millorar l’accessibilitat dels seus habitatges. En aquesta primera resolució s’han aprovat cinc subvencions per valor total d’11.371 euros.

Aquesta mesura naix del compromís de l’actual govern municipal després d’escoltar les demandes de molts veïns amb problemes de mobilitat reduïda que tenien dificultats per a desembolicar-se amb comoditat en els seus habitatges antics. Es poden beneficiar les persones majors de 65 anys que vagen a condicionar les seues llars a les necessitats d’accessibilitat i millorar la seguretat, salubritat, adorn públic i estalvi energètic. Segons les bases, l’import màxim de l’ajuda pot ser de fins a 4.000 euros per a habitatges individuals i de 5.000 euros per a edifici plurifamiliar o residencial múltiple.

El regidor d’Ordenació del Territori, Juan López, ha explicat que “hem escoltat als nostres majors i hem actuat, perquè mereixen tota la nostra ajuda perquè puguen condicionar les seues cases i millorar la seua qualitat de vida”.

Ampliació del termini

Així mateix, atenint a les circumstàncies actuals i a fi d’evitar urgències de tramitació i facilitar la sol·licitud de noves ajudes, l’Ajuntament ha ampliat el termini de sol·licitud de la subvenció al 15 de novembre i, per a la seua justificació, al 15 de desembre.

Altres ajudes

En paral·lel, l’Ajuntament també subvenciona la rehabilitació i pintura de façanes i cobertes en cases situades en el Centre Històric Protegit així com el cost de l’Informe d’avaluació de les edificacions, obligat per a aquells habitatges de més de 50 anys d’antiguitat. El termini per a presentar aquestes ajudes també s’ha ampliat al 15 de novembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari