L'Ajuntament d'Onda concedeix ajudes per a l'avaluació de l'estat dels habitatges antics

L'Ajuntament d'Onda concedeix ajudes per a l'avaluació de l'estat dels habitatges antics
14/09/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha resolt una primera tanda de les ajudes econòmiques, que arriben fins als 500 euros per veí, per a sufragar durant aquest any els honoraris de redacció de l’informe d’avaluació d’edificacions (IEE) en habitatges del Centre Històric Protegit.

Aquesta mesura naix del compromís de l’actual govern municipal després d’escoltar les demandes de molts veïns que no podien fer front a aqueixa despesa, ja que el IEE és obligatori per a habitatges de més de 50 anys d’antiguitat i també per a les que sol·liciten qualsevol tipus d’ajuda. Aquest informe serveix per a realitzar un diagnòstic de l’estat de conservació de l’edifici, assenyalant les anomalies existents, les seues possibles causes i les mesures a prendre per a assegurar la seua consolidació. A més, es realitza la certificació energètica de l’edifici i es proposen millores per a reduir el consum d’energia.

Hui dia, cinc veïns d’Onda que requerien l’Informe d’avaluació de les edificacions han rebut ja una ajuda de 500 euros per a edificis plurifamiliars o residencials múltiples i de 300 euros per a habitatges individuals. Cal recordar que els beneficiaris d’aquestes ajudes poden ser els propietaris, arrendataris o comunitats de veïns d’habitatges que complisquen amb els requisits establits en les bases, que es poden consultar en el Butlletí Oficial de la Província del dissabte 15 de febrer de 2020. El termini límit per a acceptar sol·licituds expira el 15 de novembre de 2020.

Sobre aquest tema, el regidor d’Ordenació del Territori, Juan López, ha explicat que “complim amb el nostre compromís amb els onders d’ajudar-los a finançar aquest informe obligatori i, al mateix temps, impulsem la rehabilitació i posada en valor del Centre històric Protegit, un recurs patrimonial i turístic de primer ordre per a la nostra ciutat”.

Altres ajudes

En paral·lel, l’Ajuntament també ha posat en marxa una altra línia de subvencions per a adequar els habitatges a les necessitats de les persones majors així com per a la rehabilitació i pintura de façanes i cobertes en cases situades en el Centre Històric Protegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari