L'Ajuntament d'Onda insta el Govern a paralitzar la Llei Celaá i proposa la participació de la comunitat educativa en el projecte

L'Ajuntament d'Onda insta el Govern a paralitzar la Llei Celaá i proposa la participació de la comunitat educativa en el projecte
07/12/2020 -

L’Ajuntament d’Onda instarà el Govern d’Espanya a paralitzar la tramitació de la LOMLOE, coneguda com a Llei Celaá, i proposa que la comunitat educativa participe en el disseny d’un projecte de Llei orgànica que sume la veu d’experts en educació, famílies, professorat, Consell Escolar o altres professionals del sector.

Així, el govern municipal aprovarà una moció en el pròxim Ple d’aquest dimecres a favor de la igualtat de tots els espanyols en matèria d’educació, perquè puguen triar centre educatiu amb independència del nivell soci econòmic, i en defensa dels drets lingüístics i la llibertat d’elecció. A més, el text disposa que la nova Llei assumisca com a eixos vertebradors del sistema educatiu l’excel·lència, la qualitat i l’esforç.

El grup popular de l’Ajuntament defensarà aquestes propostes després de reunir-se l’alcaldessa, Carmina Ballester, amb els representants de les AMPAS dels col·legis Verge del Carmen i María Rosa Molas i escoltar la seua disconformitat davant la nova Llei. Com a mostra de proposta, les AMPAS van omplir la setmana passada la plaça del Pla de pupitres de col·legi amb el llaç taronja, símbol de l’oposició a aquesta proposta educativa.

D’altra banda, el document elevat a Ple especifica que es retire la disposició addicional quarta de la LOMLOE amb la condició de garantir que els centres d’educació especial puguen continuar escolaritzant als alumnes de tots els perfils educatius que actualment reben. Finalment, el grup popular demana que no s’elimine l’examen d’oposició per a accedir al cos d’inspectors perquè es tracta d’una prova que està basada en els principis de transparència i, de la mateixa manera, es garanteix la independència professional d’aquest cos vital per al bon funcionament del sistema.

Autoritarisme de Sánchez i Iglesias

“És la primera vegada en la democràcia que la tramitació d’una Llei d’educació no permet participar a la comunitat educativa. És una mostra més de l’autoritarisme del govern de Sánchez i Iglesias, emmordassant a famílies, professors i experts per a imposar la seua ideologia”, ha apuntat la regidora d’Educació i Formació, Estela Badenes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari