Onda instal·la dispositius anti-ennuegada en els seus centres educatius

Onda instal·la dispositius anti-ennuegada en els seus centres educatius
22/01/2020 -

L’innovador dispositiu contra les ennuegades ‘LifeVac’ ha arribat als sis centres educatius d’Onda. L’Ajuntament ha incorporat aquest material de primers auxilis a l’inventari de les infermeres escolars per a poder actuar amb rapidesa en cas d’asfíxia per ennuegada.

L’alcaldessa, Carmina Ballester, al costat del regidor de Ciutat Saludable i Sostenible, Paco Pastor, han comprovat aquest matí en companyia de la infermera escolar el senzill funcionament d’aquest sistema que pot salvar vides. Cal recordar que al voltant de 2.000 persones moren cada any per asfíxia a Espanya a causa d’ennuegada.

Per part seua, Ballester ha destacat que “era necessari realitzar aquesta inversió en seguretat per als nostres xiquets ondenses, ja que som conscients de la importància d’actuar de manera eficient i ràpida en cas d’urgència. Amb aquesta inversió fem un xicotet pas més per a estar millor preparats en cas d’emergència i poder ajudar a salvar vides”.

Lifevac, és un aparell de succió desenvolupat per a alliberar una obstrucció en la via respiratòria quan s’ha seguit sense èxit el protocol estàndard en cas d’asfíxia. “El dispositiu és de fàcil ús i intuïtiu, ajuda a l’extracció sense risc de danyar a la persona”, ha explicat la infermera del centre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari