Ballester obri diàleg amb Reciplasa per a solucionar la compravenda del terreny municipal reblit de fem

Ballester obri diàleg amb Reciplasa per a solucionar la compravenda del terreny municipal reblit de fem
27/01/2021 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, i el president de Reciplasa, Ignasi Garcia, han mantingut aquest matí una reunió a l’Ajuntament per a tractar de solucionar el problema amb els terrenys municipals, contigus a la planta de reciclatge, que porten reblits de fem des de 2014 i que l’empresa pública encara no ha adquirit.

Després de quedar deserta la subhasta pública que va posar en marxa el govern municipal, seguint les indicacions i el criteri dels tècnics municipals, Ballester i Garcia han fet un pas avant per a acostar postures i arribar a un acord de compravenda, sempre que es respecte el preu just per aquests terrenys.

“Estic convençuda que a través del diàleg ens posarem d’acord per a regularitzar aquesta situació i els onders rebran la compensació que mereixen, uns diners que anirà revertit a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns”, ha apuntat la primera edil. En la reunió també han participat els vicepresidents de Reciplasa, Salvador Aguilella, i Merche Galí, a més del director tècnic, Fernando Albarrán.

Cronologia

En 2009 Reciplasa es va quedar sense espai per a abocador i l’Ajuntament d’Onda li va llogar uns terrenys de 50.000 m² de la seua propietat perquè s’instal·lara un altre got, el qual es va reblir de centenars de milers de tones de residus i es va clausurar l’agost del 2013. En 2014, quan va expirar el contracte, l’Ajuntament d’Onda va intentar que es compraren eixos terrenys per part de Reciplasa amb la condició de regularitzar la situació, encara que el procediment es va paralitzar durant la següent legislatura (2015-2019). L’actual equip de govern va tornar a sol·licitar en 2019 la compra d’aquests terrenys, convertits en abocador i que continuen sent de propietat municipal, a Reciplasa. Per a això, el consistori va posar en marxa un procediment de subhasta pública, seguint les instruccions dels tècnics en considerar-ho el sistema més transparent. No obstant això, Reciplasa, en considerar excessiu el preu a pagar als onders, no va presentar oferta i la subhasta va quedar deserta. Davant aquesta situació, l’equip de govern que lidera Carmina Ballester ha fet un pas avant per a acordar una compravenda pel preu just i estipulat pels tècnics i, així, solucionar d’una vegada aquest gravamen per als onders.

No al macroabocador

D’altra banda, l’Ajuntament d’Onda continua ferm en la seua postura contrària al nou macroabocador i incineradora d’animals morts que Reciplasa vol construir a Onda. “Volem que modernitzen la planta de tractament per a acostar-la als estàndards europeus de sostenibilitat i evitar problemes com els reiterats incendis que patim i respirem tots els onders, però Onda diu ja n’hi ha prou a 20 anys de fem enterrat en el nostre sòl. Nosaltres ja hem complit la nostra part de solidaritat amb la província, és el torn d’un altre municipi”, ha defensat Carmina Ballester.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari