Ballester defensa el mobiliari urbà sostenible en el Consell de Govern per a l'Agenda 2030

Ballester defensa el mobiliari urbà sostenible en el Consell de Govern per a l'Agenda 2030
01/10/2021 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha participat aquest matí a Palma en el Consell de Govern de la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030, que integra a 167 municipis de tota Espanya. La primera edil, que exerceix com a vocal del Consell i única representant de la província de Castelló, ha defensat la necessitat d’apostar pel mobiliari urbà sostenible en els municipis, com a manera de reduir despeses i, alhora, contribuir al reciclatge d’elements contaminants com els plàstics.

Ballester ha posat damunt de la taula l’exemple d’Onda, ja que el municipi ha instal·lat ja bancs i papereres fabricats amb taps de plàstic que han reciclat els mateixos veïns en contenidors instal·lats per a tal fi. “Si volem construir ciutats més sostenibles és vital implicar els veïns en el procés, perquè són el principal actiu a l’hora de reduir la contaminació i contribuir a cuidar el nostre medi ambient. El nostre objectiu compartit és deixar a les futures generacions d’onders una terra millor que la que ens trobem”, ha destacat l’alcaldessa.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Onda es va adherir a aquesta Xarxa d’Entitats Locals de la FEMP a fi de dur a terme de manera eficient la implantació de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Onda. Els 17 compromisos que proposa l’ONU persegueixen contribuir al fet que els municipis siguen més inclusius, segurs, resilients i sostenibles.

Onda 2030

En aquesta línia, el govern municipal està duent a terme el pla d’acció Onda 2030 com a full de ruta consensuat amb els veïns que guia el rumb d’Onda en convergència als 17 ODS centrats en la cura de les persones i la igualtat real; el creixement sostenible dels nostres territoris; la protecció del medi ambient; fomentar la pau, justícia i una societat inclusiva; i sumar aliances globals.

En el procés participatiu s’ha comptat amb la col·laboració i suggeriments de més de 80 onders, representants d’associacions i col·lectius, compartiran les seues idees i opinions sobre aspectes humans, ambientals, econòmics, socials, tecnològics, culturals, esportius, polítics i institucionals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari