Ballester exposa el pla d'acció Onda 2030 en la cimera nacional pel desenvolupament sostenible

Ballester exposa el pla d'acció Onda 2030 en la cimera nacional pel desenvolupament sostenible
04/11/2021 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha viatjat a Burgos, on se celebra la cimera nacional pel desenvolupament sostenible que organitza la Federació Espanyola de Municipis, per a exposar al detall el pla d’acció Onda 2030 que des de l’any passat està aplicant la ciutat amb el ferm objectiu de millorar la qualitat de vida tant dels veïns com de les pròximes generacions.

Així, la primera edil ha sigut convidada a participar en una taula redona, sota el títol ‘Claus per a avançar en l’Agenda 2030 des dels municipis i províncies’, al costat del Director General de Polítiques Palanca per al Compliment de l’Agenda 2030, Gabriel Castañares, la consellera de Presidència del Principat d’Astúries, Rita Camblor, i l’alcalde de Càceres, Luis Salaya. Com a moderador ha exercit l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro.

En aquest fòrum, on s’han donat cita els principals representants municipals, autonòmics i nacionals en matèria de sostenibilitat, Ballester ha defensat l’aplicació de manera transversal i estructural de la gestió sostenible en les polítiques públiques i, així mateix, ha posat sobre la taula diverses accions dutes a terme a Onda. Entre altres exemples, la primera edil ha esmentat el pla de regeneració urbana Onda Bonica; el parc municipal d’habitatges socials; el pla Onda Logistic per a atraure inversions empresarials; l’aplicació Onda SOS per a sumar seguretat a les dones; les ajudes a famílies necessitades, monoparentals o persones celíaques; el xec guarderia per a fomentar la conciliació; la xarxa de carrils bici; o el pioner projecte Onda Smart City. Tots ells en alineació amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible que proposa l’ONU.

“Els governs hem d’assumir que el futur dels nostres municipis o és sostenible i eficient o no serà. Hem de creure’ns la utilitat de l’agenda 2030, que només funcionarà si destinem el treball i els recursos necessaris per a dur-la a terme i si escoltem la ciutadania perquè la sostenibilitat siga un compromís de tots”, ha apuntat Carmina Ballester.

Escoltar i actuar

Cal recordar que l’Ajuntament d’Onda ha organitzat diverses sessions participatives multisectorials i enquestes en línia en les quals més de 500 onders, entre ells representants municipals, tècnics, empresaris, associacions i entitats locals, han compartit les seues idees i opinions sobre aspectes humans, ambientals, econòmics, socials, tecnològics, culturals, esportius, polítics i institucionals.

“Prenem bona nota de totes les propostes i les incorporem en el full de ruta que incloga 80 projectes distribuïts en 4 eixos: economia i prosperitat; persones; ciutat sostenible; i innovació i governança. Perquè Onda 2030 no és només un projecte de l’Ajuntament, és un compromís de tota la ciutadania per deixar una ciutat millor a les pròximes generacions perquè tenim clar que només així, sumant esforços i cooperant, farem d’Onda un lloc més just, més sostenible i del qual sentir-nos més orgullosos. No inventem res, tan sols apliquem l’essència de la política: escoltar, actuar i rendir comptes”, ha conclòs Ballester.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari