Ballester liquida el deute de l'Ajuntament d'Onda i incorpora 2,8 milions d'euros per a noves inversions

Ballester liquida el deute de l'Ajuntament d'Onda i incorpora 2,8 milions d'euros per a noves inversions
08/03/2022 -

A partir del segon semestre d’enguany el deute de l‘Ajuntament d’Onda serà zero i els comptes quedaran totalment sanejades. Així ho ha anunciat aquest matí l’alcaldessa, Carmina Ballester, en una roda de premsa en la qual ha desgranat el pla pressupostari i les noves inversions que el consistori aprovarà demà en el Ple.

Així, el govern municipal ha aconseguit deixar a zero un deute que acumulava 2,6 milions d’euros a la fi de 2018, la qual cosa suposava que cada onder devia més de 100 euros de la seua butxaca als bancs. A partir d’ara cada euro recaptat es podrà destinar íntegrament a noves inversions, a millorar la ciutat i els serveis que prestem als veïns, sense haver de retindre una part important a cobrir interessos.

“Vam dir que l’eficiència en la gestió anava a guiar amb netedat el dia a dia d’aquest Ajuntament. I ens vam posar a treballar per a optimitzar recursos, amortitzar deute i, a poc a poc, rebaixar el saldo en números rojos. Perquè gestionar els recursos dels onders implica una gran responsabilitat i en aquest equip de govern no estàvem disposats a deixar a les pròximes generacions una herència coberta de deutes. Perquè el futur d’Onda no s’hipoteca, es cuida”, ha ressaltat la primera edil.

10,3 milions en inversions

A més, demà la corporació municipal també donarà llum verda a una modificació de crèdit amb la qual s’incorporaran els romanents restants del pressupost 2021 per a escometre noves inversions. Així, l’Ajuntament disposarà aquest any de 2.814.251 euros addicionals per a dur a terme actuacions d’Onda Bonica; el pla de millora de barris i accessibilitat; instal·lació de nou mobiliari urbà; més de mig milió per a continuar millorant els polígons per a sumar competitivitat a les nostres empreses; la remodelació de la plaça Corts Valencianes; canvi de lluminària a LED en noves zones de la ciutat; l’adquisició de nous sistemes de smart city; millora del patrimoni; la compra d’un elevador per al cementeri; o la renovació de les butaques del Teatre Mònaco.

Cal recordar que aquesta nova inversió se suma als 7,5 milions del pla inversor previst inicialment en el Pressupost, aconseguint una xifra rècord de 10,3 milions d’euros.

“El meu equip i jo no tenim un altre objectiu que, en aquest temps de pas que dediquem al servei públic, deixar a les generacions esdevenidores una terra millor de la que ens trobem. I des del sentit de la responsabilitat, continuarem treballant cada dia per ser més útils als onders”, ha conclós Carmina Ballester.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari