Ballester ofereix diàleg a l'oposició per a consensuar els pressupostos municipals d'Onda per a 2022

L’alcaldessa es reuneix amb els portaveus del PSPV i Compromís i els insta a sumar propostes en el nou full de ruta municipal

Ballester ofereix diàleg a l'oposició per a consensuar els pressupostos municipals d'Onda per a 2022
09/11/2021 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, s’ha reunit amb els portaveus dels grups municipals de l’oposició, Ximo Huguet, per part del PSPV, i Lluís Pastor per part de Compromís, per a recaptar les seues propostes i tendir-los la mà amb la condició de consensuar el nou full de ruta de la ciutat per a l’any vinent. La primera edil els ha donat de termini aquesta setmana per a remetre les seues idees. Es preveu que a la fi de novembre s’aprove en Ple el Pressupost amb l’objectiu que entre en vigor el gener de 2022.

En aquest sentit, la primera edil ha assenyalat que “si els polítics deixem d’escoltar-nos, deixarem de trobar solucions pel benestar comú. Per això en aquest govern municipal sempre oferim diàleg a l’oposició perquè, d’una forma constructiva, ens ajuden a millorar. Els ciutadans estan cansats de les disputes partidistes i ens demanen que aparquem les diferències i ens centrem en el que cadascun puga aportar a Onda”.

Ballester també ha reiterat el seu compromís de continuar abaixant els impostos als onders i aplicar de manera transversal en totes les àrees l’Agenda 2030 pel compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Així, el nou full de ruta reflectirà la tercera rebaixa consecutiva de l’Impost de Béns immobles (IBI) a tots els veïns de la ciutat, que implica que els onders pagaran l’any que ve un 15% menys en aquest gravamen que en 2019, passant el tipus impositiu del 0,72 al 0,61, la qual cosa suposa un estalvi total de quatre milions d’euros durant tota la legislatura que el consistori deixarà de recaptar.

Pressupostos participatius

Cal destacar que Ballester ha tret el seu despatx al carrer durant les últimes setmanes, i en diferents barris, amb l’objectiu d’escoltar les propostes dels veïns per als nous pressupostos. Així, mitjançant la campanya de participació ciutadana ‘Millorem Onda’ s’han recaptat més de 100 propostes veïnals. Entre els principals suggeriments dels veïns destaquen les peticions de millora del mobiliari urbà i accessibilitat, remodelació de jardins i espais públics o reforç de la neteja i els contenidors de reciclatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari