Ballester demana a la Diputació que actue en les zones interurbanes per a frenar la plaga de mosquits

Ballester demana a la Diputació que actue en les zones interurbanes per a frenar la plaga de mosquits
26/05/2020 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha remés una carta al president de la Diputació, José Martí, per a instar a la Diputació de Castelló que actue de manera immediata en les zones interurbanes d’Onda per a frenar la plaga de mosquits tigre. Aquesta anomenada a l’acció respon a les nombroses queixes de veïns residents en casetes i masets que han detectat la proliferació d’aquest insecte durant les últimes setmanes. L’objectiu és prevenir un greu problema de salut pública si la plaga no es deté a temps i els focus són fumigats.

En la missiva, la primera edil recorda a Martí que fora del nucli urbà la competència correspon a la institució provincial, segons l’acord que es va aconseguir amb els ajuntaments. Cal recalcar que durant aquest any la Diputació ja ha realitzat diferents actuacions en alguns municipis de la província, però cap a Onda.

Així mateix, l’Ajuntament d’Onda, com a mesura preventiva, ja està fumigant i analitzant possibles focus en zones de risc i aiguamolls del nucli urbà. En concret, un servei professional ha avaluat durant la primera setmana de maig fins a 19 punts crítics al llarg del perímetre d’Onda, com a embornals, séquies, aljubs, basses o fonts, i ha procedit a desinfectar les zones on s’ha comprovat l’existència d’alguna de les espècies.

En aquests potencials focus s’ha aplicat un tractament larvicida de desinsectació amb la finalitat d’assegurar la inactivitat i controlar el desenvolupament d’aquestes espècies. Aquests treballs es mantindran durant tot l’estiu.

“Demanem que intenten agilitar el procés per a dur a terme els treballs de fumigació de manera immediata, ja que el temps juga en contra de la contenció de la plaga i de la salut dels nostres veïns”, incideix Ballester.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari