Ballester presenta #OndaBonica en CEVISAMA

Ballester presenta #OndaBonica en CEVISAMA
05/02/2020 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, acompanyada pel seu equip de govern, ha presentat aquest matí en CEVISAMA l’ambiciós projecte #OndaBonica per a embellir la ciutat i convertir-la en un lloc més amable, acollidor i accessible. Així, l’Ajuntament d’Onda ja ha habilitat una inversió de 426.000 euros per a executar les nou primeres obres, que ja han arrancat amb la remodelació de les escales de la Moreria com a primera fita.

Ballester ha explicat que a aquesta actuació li seguiran altres huit obres que es desenvoluparan entre enguany i el que ve. Després, en cada pressupost municipal, es destinaran noves inversions amb l’objectiu d’actuar en tots aquells espais degradats de la ciutat o que requerisquen una millora de l’accessibilitat, atenent d’aquesta manera les demandes dels diferents barris.

“Abans d’entrar a governar, després de recórrer a peu tota Onda i conversar amb els veïns de tots els barris, ens trobem amb una realitat a la qual calia posar una solució. Ens trobem amb parcs degradats, amb places infrautilitzades, amb zones no accessibles, amb problemes urbans o amb construccions amb un impacte visual molt negatiu per a una ciutat que vol ser referent turístic. Per això, ens vam posar a recaptar idees a incorporar les propostes dels veïns i així va nàixer #OndaBonica. El major pla inversor d’aquest Ajuntament per embellir la ciutat i convertir-la en un lloc més amable, acollidor i accessible”, ha contextualitzat la primera edil qui, a continuació, ha passat a detallar els projectes.

Escales Moreria

L’obra de remodelació de les escales de la Moreria ja ha començat. Amb aquesta actuació es millorarà l’accessibilitat entre dos carrers a diferents altures i es dotarà de personalitat a aquest espai tan emblemàtic del barri.

Túnel entrada

En segon lloc, Ballester ha presentat el revestiment del túnel d’entrada a Onda amb un gran mosaic ceràmic que realitzaran els alumnes del Centre Ocupacional El Molí amb trencadís donat pel Grup Pamesa.

“El túnel és la nostra porta d’entrada i en breu els veïns i milers de visitants podran admirar els símbols del nostre poble com El Salvador, la Font de Dins, el castell, el portal de Sant Pere o l’Església de l’Assumpció. Una actuació que cada vegada que passem per ací amb el cotxe ens recordarà que vivim en una gran ciutat de la qual sentir-nos cada dia una mica més orgullosos”.

Plaza España

#OndaBonica també contempla la remodelació de l’emblemàtica Plaza España amb nous jocs infantils, afegint dos molls, un tobogan, una caseta de fusta, un balancí i una estructura de jocs de fusta amb dues torres i dos tobogans. A més, s’obrirà l’espai per a guanyar amplitud i poder acollir millor els esdeveniments, espectacles i fires.

Font de la Força

La Font de la Força és hui dia un espai degradat. Ara, aqueix xicotet espai es convertirà en una zona de visita obligada amb un gran mural ceràmic i la instal·lació de bancs per al descans de les persones. Es rescatarà acuradament la pila de pedra que s’aprofitarà per a la nova font.

Parc Crist Obrer

Una altra zona que eixirà guanyant és el Parc Crist Obrer. L’actuació consisteix a fer accessible l’espai, per a això es preveu la demolició de tots els paviments existents i la pèrgola, així com la retirada dels 2 bancs, 1 paperera i el pipi-ca. A més, s’augmentarà la superfície pavimentada.

Pàrquing Baltasar Rull

D’altra banda, atenent les queixes dels veïns davant la falta d’aparcament en la zona, s’executarà un pàrquing al costat del Molí de la Reixa, en la parcel·la conjunta al CEIP Baltasar Rull.

Carrer Serratella

En aquesta mateixa línia, s’actuarà en el solar del carrer Serratella que actualment serveix de pàrquing improvisat per als vehicles, com veiem en les imatges, amb l’objectiu d’ordenar urbanísticament la parcel·la i crear una zona d’aparcament d’un únic sentit al costat d’un recorregut per als vianants.

Parc carrer Cervantes

Amb l’objectiu prioritari de millorar la seguretat dels xiquets i vianants, s’actuarà al parc del carrer Cervantes on s’encintaran les zones verdes amb una vorada de formigó amb doble capa i es tancaran els passos oberts que donen a la carretera. Es pavimentarà tot amb rajoles de gres porcellànic.

Plaza 8 de març

I, finalment, es realitzarà una triple actuació al voltant de la plaça 8 de març, una zona residencial molt habitada i en la qual els veïns han traslladat a l’equip de govern la seua problemàtica. Allí, s’ampliarà el pàrquing públic per a solucionar els problemes d’aparcament que pateixen els veïns, es traslladarà el Workout al parc de la Ceràmica per a acabar amb els sorolls i les molèsties als veïns i, en el seu lloc, s’instal·laran jocs infantils per als més xicotets, aprofitant la superfície embuatada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari