Ballester proposa sumar forces de tots els grups polítics per a reclamar el deute de la Generalitat amb els municipis

Ha apel·lat al consens institucional a l’hora de reclamar les factures impagades al govern autonòmic

Ballester proposa sumar forces de tots els grups polítics per a reclamar el deute de la Generalitat amb els municipis
05/10/2021 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, en la seua funció de portaveu adjunta del grup popular en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), ha proposat en la Junta de Portaveus de la institució intermunicipal que tots els grups polítics sumen forces per a reclamar el deute de la Generalitat amb els municipis de la Comunitat Valenciana.

Així, Ballester ha apel·lat al consens institucional a l’hora de reclamar les factures impagades al govern autonòmic i que, en molts casos, estan hipotecant els pressupostos municipals. La FVMP, que ha celebrat la seua Junta de Portaveus a Castelló, ha aprovat per unanimitat la proposta.

“És vital que la Generalitat prioritze saldar el seu deute amb els municipis per a evitar dèficits pressupostaris. Molts ajuntaments hem d’avançar els diners de serveis socials, obres en centres educatius o plans d’ocupació que finança el govern autonòmic, però tarden mesos, i fins i tot anys, a pagar-los, i aquesta situació porta a molts municipis al límit de les seues possibilitats econòmiques”, ha exposat Carmina Ballester.

Bono comerç

D’altra banda, la portaveu també considera que la FVMP hauria de preguntar a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball pels bons comercie que va anunciar a principi d’any i que encara no ha posat en marxa. Es tracta d’un pla autonòmic de bons descompte per al comerç local que Les Corts va aprovar amb una dotació de 10 milions d’euros (50% a càrrec de Generalitat i 50% d’ajuntaments) però que, no obstant això, encara es desconeix la data de la seua posada en marxa.

“El moment d’ajudar al comerç local és ara, no té sentit que es demoren més aquestes ajudes perquè quan arriben molts autònoms ja hauran tancat definitivament les seues persianes. A Onda ho vam posar en marxa i ja han cobrat tots els comerços, per la qual cosa ens costa entendre aquesta ineficiència”, ha comentat sobre aquest tema l’alcaldessa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari