Ballester reclama el deute de la Generalitat amb els onders i la construcció de la segona residència de majors

Ballester reclama el deute de la Generalitat amb els onders i la construcció de la segona residència de majors
07/10/2020 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, s’ha reunit aquest matí amb el director general d’Administració Local, Antoni Such, i amb el director de Presidència de la Generalitat Valenciana a Castelló, Adolf Sanmartín, per a abordar les necessitats d’Onda de cara a la preparació dels pressupostos autonòmics 2021.

En aquesta trobada telemàtica, la primera edil ha instat als representants de la Generalitat a agilitar el pagament del deute del Consell amb els onders, que hui dia ascendeix a 2.068.560,91 euros, corresponents a factures impagades del Pla Edificant, serveis socials, plans d’ocupació i altres programes que ha prestat l’Ajuntament.

A més, l’alcaldessa també ha tornat a reclamar la construcció de la segona residència de majors que la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, va prometre fer realitat en 2017. Cal recordar que hui dia l’únic servei d’atenció residencial, que presta la residència d’ancians Monsenyor Fernando Ferris, només cobreix 66 places i hi ha 4.297 majors de més de 64 anys empadronats a Onda.

“Esperem que el govern autonòmic invertisca a Onda en 2021 i no torne a discriminar els onders com ha fet enguany. Tenim molts projectes pendents que requereixen voluntat política per a ajudar a fer una Onda millor”, ha destacat Ballester.

Altres punts tractats han sigut la petició de l’Ajuntament al govern autonòmic de col·laborar en la posada en marxa del servei de mamògraf a la ciutat, del qual podrien beneficiar-se més de 5.000 dones; la construcció de la ronda nord i est d’Onda; o la canalització d’aigües en la rotonda a l’altura de Navarti de la CV-20 per a evitar inundacions i accidents.

A l’espera de la infermera escolar

L’alcaldessa també ha recordat als dirigents autonòmics que l’Ajuntament encara està a l’espera de la resolució de la Conselleria d’Educació que permeta el reingrés de la infermera escolar als centres educatius, després que el conseller Vicent Marzà rectificara i donara llum verda als consistoris per a implantar el programa que no posarà en marxa la Generalitat.

Finalment, Ballester ha sol·licitat que s’informe sobre quina part dels 2.500 milions que ha anunciat el president Puig per a la província de Castelló corresponen a Onda i per a quins projectes es destinaran. La resposta ha sigut que encara no està definit.

Reunió amb Salut Pública

D’altra banda, seguint amb la ronda de reunions amb la Generalitat, l’alcaldessa mantindrà demà una nova reunió amb la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari