Ballester (Onda) reivindica un gran pacte polític que retorne la dignitat al sector agrari

Ballester: “Hem d’actuar perquè l’agricultura i ganaderia tornen a ser una oportunitat d’ocupació i una font de riquesa

Ballester (Onda) reivindica un gran pacte polític que retorne la dignitat al sector agrari
14/02/2020 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha reivindicat aquest matí, en la commemoració del centenari de la Cooperativa Agrícola d’Onda, “un gran pacte polític que retorne la dignitat al sector agrari i convertir-lo, de nou, en una oportunitat d’ocupació per als joves i progrés per als pobles i ciutats”.

En el seu discurs, la primera edil també ha fet referència a “els problemes de rendibilitat del sector i als baixos preus que provoquen que els joves que volen no puguen dedicar-se al camp, perquè no veuen futur” i també ha emfatitzat que “a la província 85 dels 135 municipis estan en risc de despoblació. I és molt preocupant, però amb una bona política adaptada als nous temps, l’agricultura i la ramaderia poden convertir-se de nou en motors per a fixar població. Escoltem als nostres agricultors, part de les respostes són ací, i escoltem als joves que volen dedicar-se a la terra però que entropessen dia a dia amb la crua realitat”.

L’acte institucional ha sigut presidit pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el president de la Cooperativa, Salvador Calçada, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la mateixa alcaldessa. Com a mantenidora de l’acte ha exercit la periodista ondense Gemma Juan.

“La Cooperativa es deu al treball i al talent dels ondenses. I els ondenses devem la nostra evolució com a poble a la Cooperativa i la Caixa Rural. Perquè sempre han sigut ací quan se’ls ha necessitat, ajudant un agricultor a tirar avant, deixant diners a un emprenedor per muntar la seua empresa, lluitant contra vent i marea pel nostre producte de la terra, des de la garrofa a la taronja, i per la dignitat dels nostres agricultors. Perquè no oblidem que ací som tots fills o néts d’agricultors, i a ells, i a la terra, els devem el que som”, ha manifestat Ballester.

A més dels parlaments, s’ha homenatjat a tots els presidents de la Cooperativa, des de 1920, i en el seu nom a tots els socis que han format part de la seua història. Així, han rebut un detall els familiars dels presidents Salvador Forés (1920-1929); que va donar pas a Vicente Aguilella (1929-1940); succeït per José María Arnau (1940-1978); rellevat per Pere Barceló (1978-1987); i finalment Joaquín Vicente Aguilella (1987-2007), qui ha recollit ell mateix la seua distinció.

D’altra banda, l’alcaldessa també ha aprofitat l’ocasió per a anunciar l’obertura d’una nova oficina agrària a Onda, de la mà de FEPAC-ASAJA, per a prestar servei i assessorament als agricultors, especialment als joves emprenedors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari