Ballester sol·licita a la Generalitat que prolongue la línia del TRAM fins a Onda per a sumar oportunitats a l'interior

Onda presenta una al·legació al PAT per a connectar Onda i la Serra d’Espadà amb aquest transport públic eficient i interurbà

Ballester sol·licita a la Generalitat que prolongue la línia del TRAM fins a Onda per a sumar oportunitats a l'interior
06/03/2021 -

El nou Pla d’Acció Territorial que ha presentat la Generalitat Valenciana no contempla el nou traçat de la línia del TRAM, el transport públic eficient, fins a Onda. Per aquesta raó, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, dins del document d’al·legacions al PAT presentat per l’Ajuntament, ha sol·licitat expressament a la Conselleria d’Infraestructures que prolongue la línia per a dotar de connexió, igual com està previst en altres ciutats pròximes a les que sí que arribarà el TRAM, i millorar la mobilitat eficient entre la capital i els pobles de la Serra d’Espadà.

“Privar a Onda del TRAM suposa una contrarietat i un desavantatge no sols per a la nostra ciutat, sinó també per a tots els pobles de l’interior per als quals Onda és municipi de referència. No oblidem la greu situació de despoblació que aquests municipis pateixen i que any rere any es va agreujant. Si volem revertir l’aïllament de les zones rurals i l’abandó dels pobles és fonamental invertir a acostar les infraestructures sostenibles”, ha destacat la primera edil.

Desdoblament de la CV-21

D’altra banda, el govern municipal també ha inclòs en les al·legacions al PAT la proposta de desdoblament, amb dos carrils més, de la carretera CV-21 que uneix Onda amb l’Alcora a fi d’agilitar el trànsit entre totes dues ciutats industrials. Aquesta inversió permetria millorar la seguretat viària i reduir el temps de transport entre els dos municipis que componen, al costat de Vila-real, el denominat triangle de la ceràmica i la connexió amb les desenes d’empreses situades en la zona. Hui dia el vial és insuficient per al volum de trànsit que suporta, entre turismes i camions, condicionant negativament les activitats a banda i banda del triangle i restant competitivitat industrial.

El vial ràpid entre Onda i Vila-real, per a reduir el temps de connexió amb l’Hospital de la Plana, és una altra de les reclamacions històriques del consistori al Consell.

4 mesos a l’espera de reunió

Cal recordar que l’alcaldessa va sol·licitar a l’octubre una reunió amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, per a abordar aquest tema i altres necessitats de la ciutat en matèria d’infraestructures com la construcció de la ronda nord i est, la construcció d’una rotonda en l’Avinguda Extremadura o la millora de les instal·lacions del Museu del Taulell. En data de hui el conseller encara no ha posat data.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari