Onda aprova una bonificació del 50% en les noves construccions que s'escometen en els polígons

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat aquesta setmana una bonificació del 50% en l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per a aquelles actuacions que es realitzen en els polígons industrials municipals amb menys de la meitat d’ocupació. Aquesta iniciativa respon a la voluntat de l’equip de govern de, davant la greu crisi econòmica que ve, atraure nous projectes d’inversió a Onda que generen riquesa i ocupació.

D’aquesta manera, a partir d’ara aquelles empreses que decidisquen instal·lar-se en l’àrea industrial d’Onda es podran beneficiar d’aquest important avantatge fiscal respecte a altres municipis.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha assenyalat que “en aquests moments tan durs, i pensant en la greu crisi econòmica que ens ve damunt, és prioritari treballar per a evitar la destrucció d’ocupacions, atraure noves inversions i tornar a generar confiança en l’entorn empresarial. Des de l’Ajuntament farem tot el que siga a les nostres mans per a convertir Onda en l’àrea industrial més atractiva i competitiva, la qual cosa comporta més ocupació i ingressos per a les famílies ondenses”.

Pla de Millora de l’àrea industrial

Cal recordar que aquesta mesura se suma a les inversions del govern municipal per a millorar les infraestructures de l’àrea industrial amb la finalitat de sumar competitivitat a les empreses instal·lades a la ciutat i atraure nous inversors. Aquesta política respon al Pla de Millora de Polígons Industrials que va presentar l’equip de govern per a aquesta legislatura. Els projectes inclouen actuacions com la millora d’enllumenat públic mitjançant eficiència energètica; implantació de fibra òptica; senyalització de carrers; implantació de gestió de residus; creació d’una eina web per a inversors amb informació dels polígons; serveis contra incendis; vigilància a través de circuit tancat de televisió connectat a la Policia Local; i millora de zones verdes i regeneració paisatgística.

Evitar el frau fiscal

En la modificació de l’ordenança fiscal de l’ICIO també ve reflectida la revisió dels preus mínims per classes d’obres, ateses les recomanacions dels tècnics de l’Ajuntament que en el seu informe indiquen que “els preus mínims estan completament desfasats perquè no obeeixen a la situació del mercat actual i necessiten una actualització, tenint en compte que ja no és obligatori exigir el visat per als projectes bàsics d’edificació”. Amb aquesta nova normativa fiscal, que des de fa 25 anys no s’actualitzava, s’afavoreix la instal·lació de noves empreses en els polígons industrials i, alhora, s’evita el frau fiscal.