L'Ajuntament d'Onda publica el calendari fiscal per a 2020 que recull la major baixada d'impostos de la història

L’IBI passa al 0,69% i els habitatges que utilitzen energia solar tenen un descompte del 20% i fins al 90% oer a famílies nombroses

L'Ajuntament d'Onda publica el calendari fiscal per a 2020 que recull la major baixada d'impostos de la història
14/01/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha publicat la Guia Fiscal 2020 on s’informa sobre els terminis i mètodes de pagament dels tributs municipals per a enguany, així com dels sistemes especials de pagament i de les bonificacions. Cal destacar que aquest període fiscal recull la major baixada d’impostos de la història d’Onda, ja que els ondenses estalviaran, tenint en compte també l’última revisió cadastral, un total de 4,6 milions d’euros en impostos, passant de pagar més de 18,2 milions recaptats en 2019 a una previsió de 13,6 milions d’euros.

Aquest històric estalvi prové de la reducció de l’IBI del 0,72% al 0,69% així com d’altres bonificacions per als habitatges que usen energia solar, del 20%, o per a les famílies nombroses, amb descomptes en l’impost de fins al 90%, segons el nombre de fills. Tal com va anunciar l’alcaldessa, Carmina Ballester, la revolució fiscal continuarà durant tota la legislatura, ja que per exemple l’IBI s’establirà al 0,61% en 2022, que suposa una reducció del 15% respecte a 2019.

En la Guia, publicada tant en la web de l’Ajuntament com en mitjans de comunicació locals i disponible en dependències municipals, s’estableix de forma detallada el període de cobrament dels tributs municipals i dels gestionats per la Diputació de Castelló. A més, també s’explica als veïns la possibilitat de fraccionar en dues quotes l’IBI, les bonificacions especials per a famílies nombroses o habitatges que aposten per l’energia solar i els diferents mètodes de pagament, bé de manera telemàtica o en les entitats bancàries.

El regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha apuntat que “treballem per a fer més fàcil el dia a dia dels nostres veïns, i això implica abaixar els impostos per a alleujar l’economia de famílies i empreses i afavorir noves inversions que generen riquesa i ocupació”.

Onda Sostenible

En la línia de convertir Onda en una ciutat més sostenible, l’Ajuntament ha impulsat la utilització d’energia solar en els habitatges d’Onda, amb la bonificació d’un 20% de la quota de l’IBI per als veïns que instal·len sistemes d’aprofitament tèrmic o aprofitament elèctric de l’energia solar en els edificis d’ús residencial, tal com es contempla en la modificació de l’ordenança de l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari