'Caminant per Onda', la marxa senderista de la localitat amb un espectacular recorregut

Un total de 400 participants gaudiran dels espais naturals i enclavaments monumentals que ofereix l’entorn del Sichar

'Caminant per Onda', la marxa senderista de la localitat amb un espectacular recorregut
07/09/2021 -

Després de la suspensió l’any passat de la popular marxa senderista ‘Caminant per Onda‘, l’Ajuntament ha decidit recuperar aquesta activitat esportiva i familiar de manera segura i ha presentat una nova edició de la iniciativa que tindrà lloc el diumenge 19 de setembre. En aquesta ocasió, amb la condició d’evitar aglomeracions, s’ha limitat la participació a 400 persones que, al seu torn, es distribuiran en grups de 25 senderistes que eixiran de manera escalonada cada dos minuts des de les 7.40 hores.

Quant al recorregut, s’ha optat per un itinerari de 15 quilòmetres per l’entorn de l’embassament del Sichar, de dificultat mitjana, recorrent les vies pecuàries, recentment recuperades, que comunicaven la localitat amb les antigues masies del Sichar. Els participants podran contemplar diversos miradors amb vista a la població d’Onda, a l’embassament del Sichar i al riu Millars, a més de descobrir vestigis d’altres èpoques com són la torre de la Talaia o diverses construccions de pedra seca.

L’Ajuntament disposarà un avituallament principal en l’embarcador d’Onda i dos secundaris en la Cota 220 i la pista del Colmenar. Així mateix, tots els inscrits rebran l’obsequi d’una samarreta commemorativa i un detall en finalitzar l’esdeveniment.

Tots aquests detalls els ha desgranats aquest matí el regidor de Ciutat Saludable i Sostenible, Paco Pastor, acompanyat pel responsable de l’empresa NUCS, Jorge Martínez, que s’encarregarà d’aportar els guies titulats que acompanyaran a cada grup de participants i de garantir el compliment de totes les mesures preventives i distància de seguretat.

“Onda és un paradís per al senderista envoltada d’increïbles espais naturals i així volem valorar mitjançant iniciatives saludables com aquesta”, ha destacat Pastor.

Inscripcions

Les inscripcions ja es poden realitzar a través de la web www.caminantperonda.com on cada usuari haurà de triar el grup i horari d’eixida, la informació personal i efectuar el pagament de cinc euros que dóna dret a l’assegurança de la marxa, als avituallaments i a la samarreta commemorativa, que es podrà recollir durant els dies 16 i 17 de 18 a 20 hores en el pavelló Víctor Cabedo i durant el dia 18 de 16 a 19 hores.

QR interactiu

D’altra banda i com a novetat, s’instal·laran al llarg de la ruta diferents codis QR que els participants podran escanejar amb els seus mòbils per a admirar els paisatges pels quals discorre la ruta a vista de dron.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari