La campanya participativa 'Millorem Onda' suma desenes de propostes veïnals per als Pressupostos 2021

La campanya participativa 'Millorem Onda' suma desenes de propostes veïnals per als Pressupostos 2021
07/11/2020 -

La campanya participativa ‘Millorem Onda’, que va posar en marxa l’Ajuntament de cara a la confecció dels nous pressupostos municipals per a 2021, ha aconseguit sumar desenes de propostes veïnals que s’estudiaran i incorporaran en el nou full de ruta. Així, mitjançant aquesta plataforma de govern obert (participacio.onda.es) s’han recaptat idees i suggeriments sobre la gestió de residus, mobiliari urbà, embelliment urbà i millora de carrers, entre els temes més demandats.

El regidor d’Innovació Pública, Vicent Bou, ha assenyalat que “el nou full de ruta per a l’any que ve comptarà amb el talent i les aportacions dels veïns, ja que des de l’equip de govern estem convençuts que la participació és fonamental per a millorar entre tots Onda i la qualitat de vida dels nostres veïns”.

En paral·lel, l’Ajuntament ha iniciat el major procés participatiu de la història per a la confecció d’aquests pressupostos municipals ja que, a més d’habilitar ‘Millorem Onda’, també ha posat en marxa el Pla d’Acció ‘Onda 2030’ que contempla sessions participatives multisectorials en les quals més de 80 veïns, entre ells representants municipals, tècnics, empresaris, associacions i entitats locals, compartiran les seues idees i opinions sobre aspectes humans, ambientals, econòmics, socials, tecnològics, culturals, esportius, polítics i institucionals.

Per part seua, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, va mantenir una reunió amb els portaveus dels grups municipals de l’oposició per a exposar-los els eixos del Pressupost 2021 i tendir-los la mà amb la condició de sumar propostes i tractar de consensuar el nou full de ruta de la ciutat.

Ajuntament més transparent de la província

D’altra banda, cal recordar que l’Ajuntament d’Onda ha sigut reconeguda com la institució pública més transparent de la província de Castelló, per davant de la capital de la Plana, i la tercera de la Comunitat Valenciana, per darrere de València i Elx. Així l’ha ratificat la Comissió Coordinadora del Segell Infoparticipa que impulsa la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Observatori de Governança, Transparència i RSC de la Universitat Cardenal Herrera CEU.

La puntuació obtinguda per Onda en aquesta auditoria, que ha analitzat un total de 1.713 webs corporatives d’administracions públiques a Espanya, i concretament 291 en la Comunitat Valenciana, ha sigut del 90%, complint amb 43 indicadors dels 48 proposats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari