Carmen Mola tria Onda per a presentar 'La Bestia', Premi Planeta de 2021

Carmen Mola tria Onda per a presentar 'La Bestia', Premi Planeta de 2021
07/03/2022 -

La literatura està de moda a Onda. Després d’anunciar la setmana passada el premi Ciutat d’Onda, dotat amb 20.000 euros per a la novel·la guanyadora, l’Ajuntament d’Onda portarà al guanyador del Premi Planeta 2021 Carmen Mola, pseudònim conformat pels escriptors Jorge Díaz, Antonio Mercero i Agustín Martínez. Es tracta de la primera presentació del seu llibre La Bestia a la província de Castelló. L’acte tindrà lloc el pròxim 28 de març a les 19.30h a la Sala La Cassola.

Aquesta iniciativa forma part del festival Onda Negra, una primera edició del principal festival de gènere negre Castelló Negre. L’objectiu és difondre la cultura en clau “negra” a tot el territori de la província de Castelló. Per això, cada any, la programació es desglossa en diferents seus i espais escènics de diferents municipis i amb el suport de les més variades institucions i col·lectius.

El tinent d’alcalde de l’Àrea de Recursos Humans, Joventut, Innovació i Biblioteques, Vicent Bou, ha presentat aquest matí el festival, al costat d’una de les organitzadores de Castelló Negre, Perica La Literària, i ha destacat que “el nostre objectiu és que aquesta cita literària orientada al gènere negre convertisca a Onda en una ciutat de les lletres. Amb el festival Onda Negra aconseguirem generar turisme literari que viatja a la recerca d’aquesta mena de festivals. A més, es tracta d’una iniciativa molt ambiciosa amb personalitats de renom en el món de la literatura negra”.

Programació

Onda Negra comptarà amb tres activitats del 28 de març al 8 d’abril. A més de la presentació de La Bestia, una altra de les activitats, dedicada als més joves, és l’acostament de la novel·la negra als instituts, per a incentivar la lectura i, també, l’escriptura.

Per a això, l’escriptor Pablo Sebastiá Tirado visitarà als alumnes de l’IES Serra d’Espadà el dilluns 4 d’abril, i l’escriptora Arantza Portabales s’acostarà a la Secció IES Serra d’Espadà el dimecres 8 d’abril.

Tots dos explicaran als alumnes els orígens de la novel·la negra, els seus subgèneres, i quines han sigut les seues inquietuds personals que van fer que ells mateixos siguen amants d’aquest gènere. D’altra banda, animaran als alumnes a presentar-se al Concurs de relats curts que organitza el Festival Castelló Negre de llarg a llarg de tota la província.

Sinopsi de La Bestia

Corre l’any 1834 i Madrid, una xicoteta ciutat que tracta d’obrir-se pas més enllà de les muralles que l’envolten, pateix una terrible epidèmia de còlera. En els ravals apareixen cadàvers desmembrats de xiquetes que ningú reclama. Tots els rumors apunten a La Bestia, un ésser a qui ningú ha vist, però al qual tots temen.

Quan la xicoteta Clara desapareix, la seua germana Lucía, juntament amb Donoso, un policia borni, i Diego, un periodista vividor, inicien un frenètic compte arrere per a trobar a la xiqueta amb vida.

Castelló Negre

Castelló Negre, és el principal festival de gènere negre en el litoral mediterrani. Va nàixer l’any 2010, a Castelló (Comunitat Valenciana) de la mà d’un col·lectiu d’escriptors, cineastes i artistes plàstics que volien crear un nou escenari per al desenvolupament cultural, retent homenatge a autors clàssics i contemporanis del gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari