El Castell d'Onda, principal reclam i escenari turístic per a aquest estiu 2021

Onda ha organitzat tota classe d’activitats per atraure turistes nacionals i internacionals amb ‘Estiu al castell’ com a plat fort

El Castell d'Onda, principal reclam i escenari turístic per a aquest estiu 2021

El Castell d’Onda es convertirà en epicentre turístic del municipi i de la província aquest estiu de 2021. Una temporada atípica marcada pels protocols COVID que, per a la regidora de Turisme, Maria Baila, també pot servir com una oportunitat. I és que el ‘castell de les 300 torres’ impulsarà el seu potencial amb tot un programa d’activitats que van des de l’astronomia fins a l’arqueologia perquè famílies d’altres racons passen les seues vacances descobrint Onda.

Igual que l’any passat, s’espera un estiu més relaxat per al sector turístic, encara que enguany el certificat COVID, la vacunació i la millora de la pandèmia preveuen un escenari més esperançador. No obstant això, Onda ha posat tot el seu potencial al Castell “en vista del bon resultat de les activitats que vam organitzar l’any passat i sobretot el gran acolliment de visitants per Pasqua, amb més de 6.000 persones que van gaudir de l’oferta ondera“, assegura Baila.

En aquest sentit, Cultura i Joventut han col·laborat en el disseny d’activitats per a l’estratègia d’aquest estiu amb l’objectiu de diversificar la seua oferta i aconseguir que els turistes es queden. “El nostre objectiu és atraure visitants de València, nacionals però també internacionals, especialment francesos i holandesos. I la novetat és que no sols oferirem activitats de tota mena, sinó que aconseguirem que la gent es quede, que gaudi de la nostra gastronomia i s’allotge per a gaudir d’uns dies a Onda”, assenyala la responsable de Turisme.

Així, la campanya ‘Un estiu al castell’ arrancarà aquest cap de setmana amb l’agenda de propostes per a aquest estiu, que s’estendrà fins a setembre. Totes elles gratuïtes i en les quals podran gaudir tant adults com xiquets, amb inscripcions en la web www.ondaturismo.es i amb protocols covid per a garantir la seguretat d’aquest escenari a l’aire lliure.

“La veritat és que estem molt contents amb l’estratègia d’enguany perquè pot gaudir tota classe de públic i per això transmetem la idea de ‘Tant a tan poc’, un lema que ens recorda que a Onda tenim gastronomia, patrimoni, història, museus i eixe ambient tan nostre molt a prop. A més, comptem amb les activitats multiaventura de l’Embassament de Sichar, a peu de la Serra d’Espadà”, assenyala Balla.

Programació d’activitats

Així, ‘Un estiu al castell’ inaugura la seua programació per a l’estiu 2021 aquest cap de setmana, però fins a setembre destaquen les visites teatralitzades, la ruta poètica Ibn Al-Abbar, els concerts d’International Rock Covers i de música en valencià Sinergia, el cicle recuperat ‘Ple de Titelles’, els tallers d’arqueologia en família perquè gaudisquen tant adults com xiquets, la gimcana de l’aigua en el Molí de la Reixa, les visites guiades pel Museu del Taulell o l’activitat nocturna ‘Onda sota les estreles’ aprofitant la pluja d’estreles d’agost.

– Visites teatralitzades per castell i centre històric: 12 de juny (aforament complet), 10 de juliol, 20 d’agost i 11 de setembre.

– Ruta poètica Ibn Al-Abbar i altres poetes: 26 de juny, 17 de juliol, 28 d’agost i 18 de setembre

– Concert Internacional Rock Covers amb Ghostbastards: 17 de juliol al castell

– Ple de Titelles: 23 i 24 d’agost al castell

– Tallers d’arqueologia: 31 de juliol, 14 d’agost i 4 de setembre al castell

-Gimcana del Molí de la Reixa: 22 d’agost

-Onda sota les estreles: 21 d’agost

Escenari d’artistes

A això se sumen altres opcions musicals. És el cas de ‘Juny Musical’, que portarà a l’edifici multiús artistes com Mocedades, Daniel Diges, Gerónimo Rauch o Víctor Manuel, juntament amb agrupacions locals com la Societat Artístic Musical Vila d’Onda (SAMVO) i Onda Big band. Lolita Flores, Cayetana Guillén Corb, Fernando Cayo, Antonia Sant Joan, Luis Piedrahita, Pablo Ibarburu, Valeria Ros i Santi Rodríguez també posaran el punt d’humor i de teatre a l’oferta cultural per a aquest mes.

Per al públic juvenil, la regidoria de Joventut també ha preparat una proposta pròpia en la qual prevaldrà l’humor amb ‘DiverEstiu’. En concret, oferirà ‘La Biblioteca al carrer’, un taller de DJ, un altre de jocs i el monòleg del youtuber Antón Lofer en el Teatre Mònaco.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari