Onda prepara una plataforma de compra online i una campanya de foment del comerç local

Onda prepara una plataforma de compra online i una campanya de foment del comerç local
06/04/2020 -

L’Ajuntament d’Onda està treballant en una campanya de comunicació per a fomentar les compres en el comerç local una vegada acabe l’Estat d’Alarma i les botigues puguen tornar a obrir les seues portes. L’objectiu és conscienciar els ondenses de la importància de realitzar les seues compres en el comerç de proximitat per a accelerar la recuperació econòmica i ajudar a moltes famílies que han deixat de generar ingressos durant el confinament.

“Només podem eixir d’aquesta junts, si cadascun de nosaltres aporta el seu granet d’arena per a recuperar la normalitat en el sanitari, social i econòmic com més prompte millor. Per això, estem treballant des de fa temps a ser útils i fer costat a tot el comerç i autònoms d’Onda”, ha apuntat l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester.

En paral·lel, el govern municipal i la Cambra de Comerç de Castelló estan treballant braç a braç en el desenvolupament d’una plataforma digital que permetrà promocionar online els productes i serveis dels comerciants locals.

Sobre aquest tema, la primera edil ha comentat que “hem posat en marxa un Pla d’Acció per a atacar amb tota la contundència la crisi econòmica que ens ve damunt. En obligar a tancar moltes botigues i empreses es dispara la destrucció d’ocupació i molts comerciants no poden fer front a les despeses fixes en quedar-se sense ingressos. Pensant en totes aquestes famílies ondenses activem huit mesures concretes per a ajudar-los en aquests moments tan difícils”.

Pla de xoc econòmic

A més d’aquesta campanya de foment del comerç local, les set mesures restants que ha posat en marxa l’Ajuntament d’Onda, i de les quals es poden beneficiar tant els comerciants autònoms com les empreses locals, són les següents:

Pla d’ajudes per als autònoms dotat amb un milió d’euros, amb 600 euros al mes per als qui mantinguen la seua activitat i 200 euros per als qui cessen la seua activitat, compatibles amb les ajudes d’altres administracions.

Ajudes per a empreses que contracten a veïns d’Onda de fins a 4.500 euros per contracte de llarga duració o indefinit.

Pagament immediat les factures pendents als proveïdors Pimes i autònoms de l’ajuntament.

Modificació del calendari fiscal per a ajornar el pagament d’impostos i taxes municipals.

Devolució de les taxes d’activitats anul·lades.

Exempció de pagament de les taxes a terrasses, bars i restaurants així com els llocs del mercat municipal mentre dure l’Estat d’Alarma.

Augment de la seguretat ciutadana amb l’objectiu de complir les limitacions en els espais comercials que romanen oberts.

Cal recordar que la informació i bases de totes les ajudes es poden consultar en la web municipal www.onda.es

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari