El consens regna a Onda per a tirar avant el banc de terres, l'agenda 2030 i el camp Enrique Saura

El ple també aprova la creació de nous llocs de treball i Rubén Sánchez pren possessió com a edil de Compromís

El consens regna a Onda per a tirar avant el banc de terres, l'agenda 2030 i el camp Enrique Saura
19/01/2022 -

El consens i el to cordial i constructiu han tornat a ser protagonistes aquest matí en el ple de l’Ajuntament d’Onda, la qual cosa ha permés tirar avant importants punts com la creació d’un banc de terres per a impulsar l’ús de sòl agrícola abandonat, posar en marxa el Consell Informatiu i Participatiu de l’agenda Onda 2030 per la sostenibilitat o ratificar el canvi de denominació del camp de futbol municipal La Serratella pel d’Enrique Saura Gil, en homenatge al mític futbolista onder.

Respecte al banc de terres, aquesta iniciativa naix com a servei d’intermediació de terres en desús entre propietaris i agricultors interessats a explotar els terrenys i així, a més de produir, evitar problemes associats a l’abandó agrícola com el risc d’incendis, proliferació de plagues o la degradació mediambiental i paisatgística. En la redacció de l’ordenança s’han tingut en compte les aportacions del sector a través del Consell Agrari Municipal. L’Oficina Agrària Municipal es farà càrrec d’aquest servei i en els criteris de selecció dels destinataris es prioritzarà als joves, agricultors professionals i persones censades a Onda.

D’altra banda, la corporació municipal ha donat llum verda a la constitució del Consell Informatiu i els seus estatuts del pla d’acció Onda 2030 que persegueix el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible. Així, es crearà un espai informatiu i de debat entre representants institucionals, tècnics municipals i actors principals de la societat com a representants d’associacions, empresaris, comerciants, personal sanitari i educatiu i altres entitats sectorials. L’objectiu és rendir comptes sobre l’execució del pla Onda 2030 i sumar noves propostes encaminades feia un futur més sostenible i amb major qualitat de vida per als onders.

Un altre punt remarcable de la sessió plenària ha sigut la ratificació del canvi de nom del camp de futbol municipal La Serratella pel d’Enrique Saura Gil, tal com va anunciar ahir l’alcaldessa en homenatge al mític futbolista onder.

“Enrique Saura és un ídol i un exemple per a tots els onders i aficionats al futbol de tot el món. El seu esperit guia el dia a dia d’aquest govern municipal per a treballar, des de l’honestedat, de manera incansable i tots units per Onda, perquè només així es guanyen els partits i el nostre és deixar als onders una ciutat millor de la que ens trobem”, ha comentat l’alcaldessa, Carmina Ballester.

Nous llocs de treball

El ple també ha tirat avant la nova Relació de Llocs de treball de l’Ajuntament per a enguany en la qual, amb l’objectiu de millorar l’eficiència del servei públic, es contempla la creació de dues places de treballador social, un arquitecte tècnic, dos tècnics d’ocupació, dues prospectores d’ocupació, un cuidador de l’ermitori d’El Salvador, un peó de manteniment del Castell d’Onda, un tècnic auxiliar de biblioteca i arxiu, un agent d’ocupació i desenvolupament local i un tècnic d’inventari i catalogació.

Finalment, la corporació ha aprovat el padró municipal en data d’1 de gener de 2021, que xifra 24.939 habitants a Onda.

Presa de possessió de Rubén Sánchez

En aquest primer Ple de l’any ha pres possessió Rubén Sánchez com a nou regidor de Compromís, en substitució de Lluís Pastor. L’alcaldessa li ha donat la benvinguda a “aquesta tasca noble i apassionant de defensar els interessos dels veïns i veïnes d’Onda”, i també li ha desitjat “sort i encert en aquest repte de treballar junts per la ciutat que volem”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari