L'Ajuntament d'Onda ofereix una oportunitat laboral a 35 veïns durant l'estiu

L’Ajuntament d’Onda ofereix una oportunitat laboral a 35 veïns durant aquest estiu a través de 20 beques formatives per a estudiants, durant dos mesos, i altres 15 beques per a persones amb discapacitat o víctimes de violència de gènere, amb un contracte de cinc mesos.

En el cas de la formació en pràctiques, remunerades amb 600 euros mensuals, es podran presentar els estudiants empadronats a Onda i majors de 18 anys que es troben cursant un cicle en Formació Professional o bé un grau universitari. Així mateix, tindran prioritat aquells joves que tinguen a tots els membres de la unitat familiar en atur. El termini límit de presentació de sol·licituds expira aquest divendres 5 de juny.

Els perfils que s’ofereixen des del consistori es poden consultar en la pàgina de l’Ajuntament d’Onda. Les sol·licituds es presentaran obligatòriament per via telemàtica, a través del portal d’administració electrònica de l’Ajuntament (https://seu.onda.es), per això és necessari que tots els interessats que no tinguen certificat digital ho tramiten durant aquests dies. Per a això, els veïns hauran de demanar cita prèvia bé per via telefònica telefonant al 964 60 00 50 o bé a través de la web municipal www.onda.es

D’altra banda, des de l’àrea de Personal es resoldrà en breu la convocatòria de 15 beques formatives per a persones amb discapacitat i dones víctimes de violència de gènere. Les becades, que s’incorporaran a mitjan aquest mes, es formaran durant cinc mesos i tindran una remuneració de 600 euros per 25 hores setmanals, augmentant en 100 euros el salari respecte a la convocatòria anterior i en dos mesos el període formatiu.

La tinenta d’alcalde i regidor de Recursos Humans, Igualtat i Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha comentat que “el nostre objectiu és ajudar i donar l’oportunitat de formar-se a aquestes persones que tenen difícil accés al món laboral, i més en aquests moments difícils amb l’atur en alça per la crisi provocada pel coronavirus”.

Pla Nova Oportunitat

Totes dues convocatòries s’emmarquen dins del Pla Nova Oportunitat que el govern municipal ha posat en marxa per a fomentar l’ocupació i la formació entre els ondenses a fi de pal·liar els efectes de la greu crisi econòmica que ve, especialment entre els joves. El pla compta amb una inversió total de 650.000 euros per a 70 contractes a temps complet i 45 beques formatives.

Així mateix, Albalat ha posat l’accent en «la dificultat que estan trobant molts joves per a accedir a pràctiques a causa de la dura situació de crisi sanitària. Per això, l’Ajuntament ofereix als joves la possibilitat d’optar a la seua primera oportunitat per a entrar al mercat laboral».