La cooperativa de distribució farmacèutica COFARES invertirà 7,5 milions en el seu nou magatzem robotitzat a Onda

Ballester: “La nostra ciutat es consolida com a pol logístic del Mediterrani sumant sectors com l’e-commerce o farmàcia”

La cooperativa de distribució farmacèutica COFARES invertirà 7,5 milions en el seu nou magatzem robotitzat a Onda
26/02/2022 -

Onda s’està consolidant com un dels principals pols logístics del Mediterrani. A les moltes empreses de transport i distribució vinculades al sector ceràmica se sumarà aquest mateix mes de maig la multinacional líder de l’e-commerce Amazon i, a la fi de l’any que ve, la cooperativa de distribució farmacèutica líder a Espanya COFARES.

Després de rebre aquesta mateixa setmana als directius a Espanya i Europa d’Amazon, l’alcaldessa, Carmina Ballester, també s’ha reunit amb el secretari del Consell Rector de COFARES, Juan Blanco, i amb els responsables tècnics del projecte del nou centre logístic que es construirà en dues parcel·les del polígon Sonella.

Es tracta d’una inversió de 7,5 milions d’euros per a alçar un pioner centre robotitzat de 7.500 metres quadrats a través del qual es distribuiran els medicaments a més de 200 farmàcies de la província, en un temps rècord de dues hores des de la recepció de la comanda. La previsió és que aquesta instal·lació òbriga les portes a la fi de 2023.

En la trobada de treball, Ballester va aconseguir el compromís dels directius de, quan arribe el moment, secundar-se en l’agència d’ocupació i formació ‘Onda Inserida’ per a dur a terme el procés de selecció de personal. Inicialment, s’estima que es generen al voltant de 42 llocs de treball.

“La nostra ciutat s’està consolidant com a pol logístic del Mediterrani sumant al potent clúster ceràmic nous sectors com l’e-commerce o farmàcia. La diversificació industrial ens garanteix estabilitat, llocs de treball i major qualitat de vida per als onders”, ha comentat la primera edil, qui ha afegit que “ací trobaran la seua casa totes aquelles empreses que vulguen invertir, créixer i generar ocupacions, perquè no sols tenim les millors instal·lacions i la millor ubicació estratègica, sinó que oferim serveis formatius a la carta per a les empreses i incentius fiscals per a sumar competitivitat”.

Inversió de 86 milions

Cal recordar que en tres anys, de 2019 a 2021, l’Ajuntament ha concedit 125 llicències d’obra major, nova edificació, demolició i activitat, que suposen una inversió a la ciutat de 86 milions d’euros i ingressos en les arques municipals que repercuteixen a millorar els serveis als onders. Entre aquestes inversions també es troba l’empresa líder de distribució de medicaments a Espanya Cofares, la qual construirà un magatzem de 7.500 m² en dues parcel·les del polígon Sonella.

Onda Logistic

En aquesta línia, l’Ajuntament segueix avant amb la seua aposta inversora mitjançant el pla Onda Logistic per a millorar i modernitzar totes les àrees industrials de la ciutat a fi de sumar competitivitat a les empreses i atraure nous negocis. En aquest sentit, ja s’han destinat 1,9 milions d’euros a actuacions de millora com la implantació de fibra òptica, control de trànsit a través de càmeres connectades a la Policia Local, instal·lació de 1.079 lluminàries LED, instal·lació de més de 100 hidrants, millora i ampliació de zones verdes i senyalització i pintura, entre altres.

Onda també ha sigut la primera ciutat de la província de Castelló a constituir una Entitat de Gestió i Modernització en el polígon on se situa Amazon i ja està treballant en la segona EGM que agruparà els polígons de Corral Roig, Colomer i la Trencadella.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari