Onda coordina el dispositiu de seguretat per a evitar les festes alternatives a la suspesa Fira

Onda coordina el dispositiu de seguretat per a evitar les festes alternatives a la suspesa Fira
15/10/2020 -

L’àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Onda, coordinada per la regidora Elena Albalat, està treballant de la mà dels cossos de Policia Local, Autonòmica i Guàrdia Civil per a reforçar el dispositiu de seguretat durant la setmana vinent, data prevista per a la suspesa Fira d’Onda. L’objectiu del govern municipal és evitar festes alternatives i garantir que tant els establiments com els ciutadans complisquen amb les normatives vigents i pautes preventives baix sanció màxima de 60.000 euros.

Així, l’alcaldessa, Carmina Ballester, ha mantingut una reunió amb els comandaments dels diferents cossos amb la condició de coordinar l’operatiu que arrancarà aquest divendres 16 d’octubre a la nit. La Policia Local i l’Autonòmica duran a terme controls en via pública i establiments hostalers per a verificar que compleixen amb l’aforament permés i normatives sanitàries i, per part seua, la Guàrdia Civil s’encarregarà dels controls d’accés a la ciutat per carretera. Els efectius policials que vetlaran per la seguretat dels onders durant la setmana vinent seran els mateixos que si s’haguera celebrat la Fira.

“Encara que no hi haja Fira hem disposat a tots els nostres efectius per a evitar concentracions socials i vetlar pel compliment de totes les normes sanitàries, ja que estem en un moment crucial per a frenar l’avanç del virus i confiem plenament en el sentit comú dels onders per a acatar les normes i fer aquest xicotet sacrifici personal amb la condició de ràpid poder tornar a celebrar les nostres tradicions”, ha assenyalat Albalat.

Quantia de les sancions

La Policia Local recorda a la ciutadania que la multa per no portar mascareta o portar-la de manera inadequada oscil·la entre 60 i 100 euros. Per part seua, són considerades com a infraccions greus, amb multes de 601 a 30.000 euros, no complir amb l’aforament en els locals oberts al públic; l’organització de festes, públiques o privades, amb aglomeracions que impedisquen complir amb les mesures sanitàries i la distància personal; no separar les taules segons el que s’estableix per Sanitat en locals o terrasses; no netejar o desinfectar els espais del local on tenen contacte persones; o incomplir l’aïllament domiciliari per als qui hagen donat positiu en coronavirus.

Quant a les infraccions molt greus, amb multes des de 30.001 a 60.000 euros, es troba l’incompliment de l’aforament i que supose greu risc de transmissió per a més de 150 persones; quan a més d’incomplir l’aforament es troben en el local persones majors de 65 anys o menors d’edat; o organitzar festes, públiques o privades, en les quals no es poden dur a terme les mesures sanitàries de prevenció i siguen presents majors de 65 anys o menors d’edat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari