La Policia Local d'Onda descobreix a dos veïns tirant abocaments a la rambla de la Viuda

Els veïns han sigut sancionats amb una multa de 3.000 euros

La Policia Local d'Onda descobreix a dos veïns tirant abocaments a la rambla de la Viuda
28/07/2020 -

La Policia Local d’Onda ha descobert a un veí d’Onda i un acompanyant tirant un remolc d’enderrocs i altres estris a la rambla de la Vídua, els qui seran proposats per a sanció màxima de 3.000 euros per aquest acte incívic i tan perjudicial per al medi ambient.

Els fets van ocórrer el passat 8 de juliol a les 20 hores, quan la Policia va rebre l’anomenat d’un veí alertant del delicte. Gràcies a aquesta col·laboració veïnal els agents van poder documentar el succés i identificar als infractors. Les imatges mostren gran quantitat de plàstics, roba i fins i tot un moble tirats en un camí d’accés a la rambla.

Aquesta és la segona denúncia que imposa l’Ajuntament d’Onda després de posar en marxa la campanya de conscienciació sobre la correcta gestió de voluminosos i tractament de deixalles, davant l’increment d’abocaments il·legals en l’entorn urbà i rural durant aquest estiu. La primera multa es va posar la setmana passada després d’enxampar a veïns abandonant voluminosos en el nucli urbà.

Per a acabar amb aquest greu problema, el govern municipal ha reforçat la vigilància i ha instal·lat senyals en el terme municipal advertint de la multa i fomentant el respecte per l’entorn. També ha col·locat vinils informatius en els contenidors del nucli urbà. L’objectiu de la campanya és recordar a la ciutadania la infracció de tirar voluminosos, escombraries, plàstics, enderrocs o altres materials fora dels punts permesos, ja que causen danys irreparables en el medi ambient.

El regidor d’Ordenació del Territori, Juan López, ha destacat que “l’incivisme es castiga a Onda perquè no podem permetre que el nostre entorn s’ompli d’escombraries”.

Servei gratuït

L’Ajuntament recorda que molts dels residus poden reciclar-se en l’Ecoparc amb horari de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores, i els diumenges i de festius de 9.00 a 14.00 hores. A més, la localitat compta d’un servei gratuït de recollida –els divendres– de mobles i objectes voluminosos. Els ciutadans ho poden sol·licitar en el 964 60 00 50. I al mateix telèfon poden dir els responsables de comerços als quals se’ls ofereix la recollida gratuïta de cartons tots els dimarts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari