L'Ajuntament d'Onda i FACSA s'alien per a detectar restes de la Covid en les aigües residuals urbanes

L'Ajuntament d'Onda i FACSA s'alien per a detectar restes de la Covid en les aigües residuals urbanes
27/06/2020 -

L’Ajuntament d’Onda i FACSA, empresa responsable del servei de proveïment d’aigua i del sistema de sanejament i depuració d’aigües residuals de la localitat, han subscrit una col·laboració amb l’objectiu d’analitzar la presència de material genètic de SARS-CoV-2 en les aigües residuals procedents de la localitat.

Així, el projecte ‘Covid Water’, impulsat per la companyia del Grup Gimeno, permet generar una alerta primerenca en els municipis sobre la possible presència de persones infectades pel virus, independentment que manifesten o no símptomes. Onda ha sigut una de les ciutats triades per l’empresa per a desenvolupar aquest projecte i és pionera a la província, al costat de la capital de la Plana.

Amb aquesta informació, l’Ajuntament pot detectar possibles rebrots del virus i activar els protocols així com reforçar totes les mesures preventives. El projecte té una duració prevista de 16 setmanes, per la qual cosa permetrà fer un seguiment detallat de l’evolució de l’epidèmia per COVID-19 durant l’actual transició cap a una nova normalitat. L’anàlisi de dades s’està realitzant, combinant informació demogràfica, epidemiològica, ambiental, de mobilitat i amb la pròpia generada durant el projecte mitjançant la detecció de la presència de material genètic de SARS-CoV-2 en les aigües residuals dels diferents sistemes de sanejament triats. Tota aquesta informació serà integrada en l’eina digital COVID WATER que combina avançats sistemes d’informació geogràfica amb recursos d’intel·ligència artificial i anàlisi massiva de dades.

“A través d’aquesta col·laboració coneixerem de primera mà si hi ha indicis de possibles rebrots del virus, la qual cosa ens permetrà anticipar-nos i reforçar a l’instant les pautes preventives”, ha apuntat l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester.

Primera mostra, negativa

Cal destacar que l’empresa FACSA ja va realitzar una primera mostra de les aigües residuals el passat 16 de juny que va resultar negativa, per la qual cosa es descarta la presència del virus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari