Onda permetrà als veïns pagar menys impostos durant tota la legislatura

Onda permetrà als veïns pagar menys impostos durant tota la legislatura
08/01/2020 -

Amb l’entrada en vigor del pressupost municipal per a 2020 s’ha activat la revolució fiscal que va anunciar l’equip de Govern d’Onda, amb baixades d’impostos graduals durant tota la legislatura. Només durant aquest any, i tenint en compte també l’última revisió cadastral, els veïns ja estalviaran 4,6 milions d’euros en impostos, passant de pagar més de 18,2 milions recaptats en 2019 a 13,6 milions d’euros.

Aquest històric estalvi prové de la reducció de l’IBI del 0,72% al 0,69% així com d’altres bonificacions per als habitatges que usen energia solar, del 20%, o per a les famílies nombroses, amb descomptes en l’impost de fins al 90%, segons el nombre de fills. Tal com va anunciar l’alcaldessa, Carmina Ballester, la revolució fiscal continuarà durant tota la legislatura, ja que per exemple l’IBI s’establirà al 0,61% en 2022, que suposa una reducció del 15% respecte a 2019.

“Aquest és el nostre model de gestió, el que entén que ofegant a impostos als ciutadans només serveix per a tapar una mala gestió dels recursos públics. Es pot abaixar els impostos i multiplicar les inversions. Perquè volem que siguen els ondenses i les empreses els qui trien lliurement on gastar-se els diners dels seus impostos, com per exemple en compres en els nostres comerços i establiments, en noves inversions per a fer créixer l’empresa o en la contractació de nous llocs de treball”, ha apuntat la primera edil.

Onda Sostenible

En la línia de convertir Onda en una ciutat més sostenible, l’Ajuntament ha impulsat la utilització d’energia solar en els habitatges d’Onda, amb la bonificació d’un 20% de la quota de l’IBI per als veïns que instal·len sistemes d’aprofitament tèrmic o aprofitament elèctric de l’energia solar en els edificis d’ús residencial, tal com es contempla en la modificació de l’ordenança de l’Ajuntament.

“Volem que la ciutat es convertisca en un referent en la lluita contra el canvi climàtic i fomentarem l’ús d’energies renovables perquè els ondenses a més puguen ampliar l’ús d’energies netes i alhora reduir la seua factura elèctrica i el seu rebut de l’IBI”, ha explicat Ballester.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari