Ballester: “La majoria absoluta no ha de ser l'excusa per a deixar de costat el consens”

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha aconseguit majoria absoluta perquè, considera, els onders tenen clar que defensen “projectes reals i possibles”

Ballester: “La majoria absoluta no ha de ser l'excusa per a deixar de costat el consens”

En 2019, el PP d’Onda va obtindre la majoria absoluta en les eleccions municipals amb Carmina Ballester com a candidata. I en 2023, la ‘popular’ ha tornat a convéncer a l’electorat no sols repetint aqueixa majoria absoluta, sinó guanyant tres regidors més en la legislatura de 2023-2027. Un èxit del qual parlem amb la reelegida alcaldessa de la localitat de la Plana Baixa, que prendrà la vara de comandament aquest 17 de juny com la resta d’alcaldes i alcaldesses triats en les urnes el passat 28M.

El passat 28 de maig el PP va revalidar l’alcaldia de nou i ho va fer, a més, amb tres nous edils. Esperàveu aquest resultat?

Perquè la veritat és que teníem molt bon feedback de la ciutadania, però l’única enquesta que val és la del dia de les eleccions. Estem molt agraïts a tots els veïns que han depositat la seua confiança en nosaltres i ara tractarem de retornar eixa confiança treballant de gom a gom per Onda i pel futur de tots els onders.

Què ha pogut motivar a aquesta victòria en les eleccions?

Jo crec que la serietat. Tots saben que quan demanem la seua confiança, la demanem per a projectes reals i possibles. Malgrat la pandèmia hem estat treballant de gom a gom aquests quatre anys i els onders saben que quan posem damunt de la taula una proposta per a Onda, la treballem molt i la lluitem molt. El resultat sol ser que es pot portar avant. Jo crec que la gent el que ens ha atorgat és molta credibilitat.

Quin és el projecte més important d’aquesta legislatura?

Per a aquesta legislatura nosaltres tenim com a repte continuar preocupant-nos moltíssim per la qualitat de vida dels nostres onders, que és la nostra màxima prioritat, garantir oportunitats, ocupació, qualitat de vida, benestar…

I com a projecte físic, el pulmó verd que ha de donar oxigen al municipi en les pròximes dècades. Aquesta legislatura és el moment idoni per a establir les seues bases i posar-lo en marxa. No és un projecte immediat, és de gran importància, que com et dic impulsarem al llarg de la legislatura. Es tracta de marcar-se uns objectius i de treballar coordinats en tot l’Ajuntament per a poder aconseguir-lo en el conjunt dels quatre anys.

Fa un parell de dies ja vas presentar el teu equip, amb regidories noves. Com s’ha reorganitzat?

Com a novetat, hem creat la regidoria de Benestar Animal, que era una de les nostres promeses; una oficina d’atenció ciutadana; i una regidoria per a atendre els nuclis urbans disseminats.

Tota la reestructuració de l’equip de govern està dissenyada amb l’objectiu d’atendre bé els onders i les seues necessitats, és el més important i determinant a l’hora de reestructurar-ho. Perquè, a més, hem pogut incorporar a tres companys que ens han permés poder complir amb les promeses que havíem fet, com la creació de la Regidoria d’Infància, de Benestar Animal i d’atenció als veïns i veïnes dels nuclis disseminats en el nostre municipi, que és molt important.

Malgrat tindre majoria absoluta i a més de forma àmplia, us heu reunit amb l’oposició per a trobar consensos. Com ha anat aquesta reunió? Quines esperes de l’oposició en aquests quatre anys?

Els reunim perquè crec que la majoria absoluta no ha de ser l’excusa per a deixar de costat el consens. I crec que és molt important destacar que en aquesta legislatura que acabem el 84% dels acords en ple s’han aprovat per unanimitat, la qual cosa és un percentatge elevadíssim.

Volem traslladar aqueix consens plenari i aqueixa capacitat d’acord amb aquesta nova legislatura en la qual, efectivament, tenim una majoria absoluta irresistible que, com et dic, no implica que no puguem escoltar les propostes que tinga l’oposició. Per a mi és molt important escoltar a tothom i que tothom senta que està participant en un projecte de ciutat.

El dimarts els portaveus es van asseure, em van donar la mà i nosaltres a ells per a escoltar tot el que creuen que pot servir per a millorar Onda. Per descomptat, va ser bé, ells tenen la nostra mà tendida i saben que els escoltarem. Si una persona proposa alguna cosa que puga millorar, estic disposada a escoltar-la i a intentar dur-la a terme si és possible, perquè al final el que vull és que els qui isquen beneficiats siguen els onders.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari