La FEMP posa Onda com a exemple d'implementació de l'Agenda 2030 i la implicació de la ciutadania

La FEMP posa Onda com a exemple d'implementació de l'Agenda 2030 i la implicació de la ciutadania
17/05/2022 -

El pla d’acció d’Onda per la implementació dels objectius de desenvolupament sostenible, així com la implicació que ha aconseguit de la ciutadania amb aquest gran repte, ha sigut exposat com a exemple de bones pràctiques en la jornada nacional de la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030 que ha organitzat la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) a Albacete.

Així, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha sigut la responsable de desgranar l’estratègia que està duent a terme l’Ajuntament per a integrar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU en la gestió municipal i sumar la veu dels onders, amb el ferm objectiu de millorar la qualitat de vida i avançar en sostenibilitat.

“El concepte Agenda 2030 i ODS resulta abstracte per a la ciutadania, pensant que té a veure més amb eslògans polítics buits que amb el seu dia a dia. I el nostre treball, el dels governs locals, ha de ser baixar aquests objectius al carrer per a passar de l’abstracció a la realitat i del buit al contingut. Aqueixa acceptació, implicació i compromís de la ciutadania és l’objectiu que hem de perseguir els governs locals si volem que l’Agenda 2030 funcione de veritat, siga útil i revertisca a millorar la qualitat democràtica i inversió social i sostenible dels nostres pobles i ciutats”, ha apuntat la primera edil.

Ballester ha estat acompanyada en la taula redona pel director general de l’Agenda 2030 de Castella-la Manxa, Ramón Lara; la presidenta de la Diputació de Pontevedra, Carmela Silva; la regidora de l’Ajuntament d’Almeria, María Vazquez; i la vicepresidenta de la Diputació d’Albacete, Amparo Torres.

En la seua intervenció, l’alcaldessa ha desgranat totes les accions que des del govern municipal s’han executat en relació amb l’estratègia de desenvolupament sostenible. “A poc a poc, gota a gota, hem aconseguit que l’estratègia sostenible cale a Onda i transcendisca més enllà de les parets de l’Ajuntament. Perquè els governs són un espill per a les empreses i la societat, i si ens miren i veuen que fem un esforç per integrar polítiques sostenibles i eficients per a deixar un futur millor a les pròximes generacions, ells també l’imitaran. Perquè si no aconseguim que l’agenda 2030 siga un projecte de tots, no serà de ningú”, ha conclòs Ballester.

Escoltar i actuar

Cal recordar que l’Ajuntament d’Onda ha organitzat diverses sessions participatives multisectorials i enquestes en línia en les quals més de 500 onders, entre ells representants municipals, tècnics, empresaris, associacions i entitats locals, han compartit les seues idees i opinions sobre aspectes humans, ambientals, econòmics, socials, tecnològics, culturals, esportius, polítics i institucionals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari