Onda silenciarà la fira d'atraccions dues hores pels joves amb TEA

Ballester acorda aquesta mesura amb els firaires a petició de les famílies de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)

Onda silenciarà la fira d'atraccions dues hores pels joves amb TEA
22/10/2019 -

La fira d’atraccions d’Onda apagarà les seues llums i sons demà de 17 a 19 hores perquè puguen gaudir de les atraccions les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). Així ho ha acordat l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, amb els firaires després d’atendre la petició dels familiars de les persones amb TEA, ja que aquest col·lectiu que pateix alteració en el processament de la informació sensorial pot tindre problemes en exposar-se a sons estridents, llums parpallejants i incandescents o tumults de gent.

“Des d’aquest Ajuntament treballem per a fer d’Onda una ciutat inclusiva que no es deixe a ningú en el camí i per això la nostra Fira ha de donar exemple i canviar xicotetes coses perquè tots els ondenses i visitants puguen gaudir d’aquesta setmana màgica. Ens sumem així, després d’atendre la petició d’aquest col·lectiu ondense, a altres ciutats espanyoles que pensen en les persones amb autisme i amb un xicotet gest, com silenciant durant unes hores la fira d’atraccions, arranquen milers de somriures als nostres joves amb TEA”, ha apuntat la primera edil.

Canvis en la programació davant el temporal

D’altra banda, el temporal de pluja ha obligat a suspendre i traslladar per motius de seguretat ciutadana esdeveniments com la menjada homenatge de la tercera edat, que es traslladarà al divendres 25 d’octubre a les 13.30 hores en el Recinte de Festes, la qual cosa sí que es manté és l’actuació de Toni Vissiedo en el CIM.

Un altre esdeveniment característic de Fira, el sopar de penyes, s’ha suspés i es repartirà per a portar el tombet de bou en el recinte de festes en diferents torns, segons el color de tiquet que tinguen: a les 20 hores aniran els del tiquet roig i blau; mitja hora més tard aniran els de blanc i verd, i a les 21 hores les penyes amb el tiquet groc.

Així mateix, l’Ajuntament d’Onda traslladarà al segon dissabte de Fira les activitats del parc Sargantana Aventura amb rocòdrom, slackline, tir amb arc, llit elàstic i gincana en l’exterior del Pavelló Víctor Cabedo. Els horaris d’aquesta activitat infantil es mantindrà a les 11 i a les 16.30 hores al costat del Torneig de BeyBlade, la competició de baldufes infantils de moda organitzat per l’associació Ondakite. Al seu torn, s’ajorna l’Orquestra La Senda del carrer Cervantes.

Els actes que segueixen en peus són el ball a càrrec de Toni Visiedo amb entrada gratuïta per a tots els jubilats en el Centre Integral de Majors Montí. A més, els més xicotets podran gaudir del musical infantil d’Aladín (XVIII Festival de Teatre i Animació Infantil) en el Teatre Mònaco en horari de dues passades: a les 17 hores i a les 19.30 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari