Onda impulsa el turisme familiar amb el festival de teatre ‘Ple de Titelles’

Onda impulsa el turisme familiar amb el festival de teatre ‘Ple de Titelles’
10/03/2020 -

El Castell de les 300 Torres acollirà entre els seus murs el 3r Festival d’Arts Escèniques “Ple de Titelles III”, durant el pròxim 11 d’abril. Es tracta d’una aposta de l’Ajuntament d’Onda per impulsar el turisme familiar i remarcar un enclavament únic com és el castell, ara amb l’afegit de ser la primera fortalesa accessible de la província.

La regidora de Promoció Econòmica, María Baila, ha sigut l’encarregada de presentar aquest matí la programació del “Ple de Titelles III” en el mateix castell i ha destacat que “volem afavorir el turisme familiar amb l’oferta d’espectacles de primera qualitat amb la intenció de donar a conéixer el nostre ric patrimoni”.

Programació Festival de Teatre Familiar “Ple de Titelles III”

El festival s’estrenarà a les 11 hores amb ‘Contes que les ombres compten’ de la companyia Cia., el Gecko amb Botes.

Els personatges Damián i Clementina narren 3 contes tradicionals de diferents illes d’Indonèsia: un gecko que ni pot dormir, un heroi que salvarà la destinació d’un poble i una trobada entre el sol i dues xiquetes per a acordar les hores de llum en els camps de collita.

A continuació, a les 12 hores es realitzarà un taller de teatre d’ombres que faran el gaudi de tota la família. Després, a les 13 hores, es representarà ‘Alícia al país de les Meravelles’.

A la vesprada, a partir de les 16 hores es reprendrà el Festival amb un Taller de Titelles amb material reciclat. Una hora més tard, tindrà lloc l’espectacle ‘Diminut’, que conta la història d’un xiquet xicotet que va aprendre a viure en un món on tot li anava gran i gràcies a la seua obstinació i perseverança aprén a espavilar-se i desembolicar-se en el món enorme.

La companyia Titelles de la Tia Elena conta la història de Perino, un jove que emprén un viatge a la recerca de pa sense tindre res en les butxaques. Difícil tasca perquè el riu i les seues ribes tanquen perills: rodamons, espantaocells, moliners impassibles i silurs de gran grandària.

L’última funció del dia es titula ‘En la gola del llop’ dels Titellaires de Binèfar, en la qual diversos titellaires ensenyen la seua professió al públic utilitzant màscares, cançons, contes, reguitzells, etc.

“Esperem una gran acceptació tant dels onders com dels visitants, ja que portem una programació per a tot el dia amb la intenció que es gaudisca de la nostra gastronomia local”, ha conclòs Balla.

6 Instal·lacions mòbils relaten els costums dels ocells

A més, durant tot el dia, dues actrius relataran els costums dels ocells, les seues necessitats vitals i els mitjans que utilitzen per a assaciar-les a través de sis instal·lacions mòbils basades en mecanismes de palanques, corrioles i contrapesos de pedra. Aquest espectacle consciencia sobre l’emigració, la necessitat d’alimentar-se, la comunicació, el llenguatge per a organitzar-se i la cria de la descendència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari