La Generalitat ignora totes les peticions d'Onda en els pressupostos autonòmics per a infraestructures i sanitat

L’Ajuntament esmenarà els pressupostos del Consell perquè incloguen 15 inversions en infraestructures i sanitat

La Generalitat ignora totes les peticions d'Onda en els pressupostos autonòmics per a infraestructures i sanitat
02/11/2020 -

L’esborrany dels pressupostos autonòmics per a 2021 que ha presentat la Generalitat Valenciana exclou, igual que va succeir l’any passat, totes les propostes que l’Ajuntament d’Onda va sol·licitar per al desenvolupament de la ciutat i la millora de serveis als onders. Així, les 15 inversions en infraestructures, serveis sanitaris i socials, pressupostades en 7,3 milions d’euros, han quedat en l’oblit per al Consell.

Davant aquesta discriminació, el govern municipal presentarà esmenes a aquests pressupostos, a través del grup popular en Les Corts Valencianes, amb l’objectiu que el tripartit rectifique i incloga les demandes dels onders, tal com es va comprometre el director general d’Administració Local, Antoni Such, en la reunió que va mantindre amb l’alcaldessa, Carmina Ballester, el passat 7 d’octubre.

La portaveu de l’equip de govern, Elena Albalat, ha apuntat que “pese que el pressupost autonòmic creixerà un 11,3%, superant els 25.600 milions d’euros, un any més la Generalitat s’oblida dels onders i d’obres clau necessàries per al desenvolupament de la nostra ciutat. Aquest Ajuntament no es cansarà de reclamar el que mereixen els nostres veïns, perquè no volem ser més que cap altre municipi, però tampoc menys”.

Residència de majors

En les esmenes Onda reivindicarà una vegada més la segona residència de majors que en 2017 va anunciar la vicepresidenta del Consell Mónica Oltra; la implantació del servei de mamògraf a la ciutat, del qual més de 5.000 dones podrien beneficiar-se; el servei de radiologia en el Centre de Salut Integrat; la SAMU 24 hores al dia; la millora de l’accessibilitat en el Centre de Salut 1; la rehabilitació i millora del castell; la construcció de la ronda nord i est; la canalització d’aigües en la rotonda de Navarti per a evitar inundacions; la construcció d’una rotonda en l’Avinguda Extremadura; la millora de les instal·lacions del Museu del Taulell; o l’execució de vial ràpid entre Onda i Vila-real; entre altres propostes que han sigut desateses fins ara.

D’altra banda, Ballester ja ha sol·licitat dues reunions amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, per a insistir en la importància d’incloure totes aquestes reivindicacions en el Pressupost.

Deute de la Generalitat

Cal recordar que hui dia la Generalitat continua devent a tots els onders més de dos milions d’euros corresponents a factures impagades del Pla Edificant, plans d’ocupació i altres programes que ha prestat l’Ajuntament. Preocupa especialment que la conselleria de Sanitat encara no ha pagat a Onda cap programa de serveis socials per a aquest any 2020, obligant l’Ajuntament a fer-se càrrec dels costos per a no deixar a cap onder desatés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari