La Generalitat reconeix a Onda pels seus projectes innovadors en matèria de sostenibilitat i qualitat de vida

Pastor: “La innovació pública ha de servir per a fer d’Onda una ciutat millor per a viure i de la qual sentir-nos cada dia més orgullosos”

La Generalitat reconeix a Onda pels seus projectes innovadors en matèria de sostenibilitat i qualitat de vida
16/02/2022 -

L’Ajuntament d’Onda, en la seua estratègia d’innovació pública per a millorar la qualitat de vida dels veïns, ha sigut una de les dues ciutats de la província seleccionades, al costat de Vila-real, per a participar en el programa ‘Missions’ que impulsa el Centre d’Innovació Les Naus i a la Direcció General d’Innovació de la Generalitat Valenciana.

El projecte presentat per Onda ha sigut reconegut per la seua estratègia innovadora en matèria de sostenibilitat i qualitat de vida. L’Ajuntament ha proposat un model de ciutat que aconseguisca reduir les emissions de CO₂ i augmentar l’ús d’energies renovables. Per a això, s’ha previst que els edificis municipals i la flota de vehicles siguen neutres en emissions en l’horitzó 2030; el mesurament dels nivells d’emissions; la instal·lació de plaques solars i punts de recàrrega elèctrica; així com la posada en marxa campanyes de conscienciació.

Aquest punt també afecta la indústria, ja que Onda concentra gran part del clúster ceràmic nacional. Per això, el govern municipal també es compromet a estudiar noves bonificacions fiscals per a afavorir la transició energètica i l’arribada de noves inversions que aposten per la generació d’energies verdes com l’hidrogen. A més, es proposa millorar el transport públic als polígons i fomentar la mobilitat sostenible.

D’altra banda, a través d’un procés de participació ciutadana el consistori ha aconseguit recaptar bones idees i catalitzar el talent dels veïns en nous projectes. La ciutadania coincideix en la importància de duplicar les zones verdes, ampliar les zones per a vianants i augmentar els quilòmetres de carril bici, a més de millorar el transport públic amb vehicles elèctrics.

Innovació Pública

El regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, ha sigut l’encarregat de defensar el projecte i recollir el reconeixement aquest matí a València, acompanyat pel secretari general de l’Ajuntament, Jaime Manero, i el tècnic d’Innovació, Vicente Caruncho.

“Els governs aspirem a deixar a les generacions esdevenidores una terra millor de la que ens trobem. Aquest objectiu ha de ser l’eix principal de tota innovació pública i, sens dubte, aquesta iniciativa va orientada a això. No serà un repte senzill, però tenim clar que no pot haver-hi un altre futur allunyat de la sostenibilitat ni ciutats allunyades del benestar dels seus veïns”, ha apuntat Pastor.

La resta de municipis seleccionats de tota la Comunitat per a dur a terme aquest projecte pioner han sigut L’Alfàs del Pi, Dénia, Vila-real, Ontinyent i Riba-roja de Túria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari