La Fira d'Onda implica les penyes, comerços i restaurants

Albalat: “És vital acostar-se a les penyes, comerços i restaurants per a conscienciar i tindre una ciutat més segura”

La Fira d'Onda implica les penyes, comerços i restaurants
18/10/2019 -

L’Ajuntament d’Onda ha presentat tres campanyes específiques de prevenció i conducta cívica: campanya de prevenció de les agressions sexistes (Dóna Segura), una altra de prevenció contra el consum de drogues i abús d’alcohol (Campaña Onda Segura). Finalment, la de civisme per a mantenir la seguretat i ordre en la Fira d’Onda 2019.

En la presentació han participat moltes penyes d’Onda, comerços i restaurants que han volgut sumar-se a les iniciatives i signar per una Onda més segura. Des de les Regidories d’Igualtat i Benestar Social han oferit material informatiu i un pack útil de marxandatge amb l’objectiu de dotar de major recursos informatius a la ciutadania.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha subratllat: “és molt important la implicació de les penyes, comerços i restaurants per a poder gaudir d’unes festes segures on impere el respecte i la convivència”.

En aquesta reunió informativa, han estat el Comissari de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo i Óscar Valero, regidor d’Àrea de Benestar, Família i Majors, que han explicat les accions que des de l’ajuntament se seguiran per a garantir la seguretat.

El comissari Esquerre convidava als ondenses i visitants a mantenir unes pautes de conductes cíviques i es comprometia a garantir l’ordre públic. D’altra banda, Valero explicava que durant la setmana prèvia a la Fira, els tècnics del consistori i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives han visitat a les penyes amb la finalitat d’oferir informació de prevenció i conscienciació sobre el consum de drogues i alcohol.

L’edil, ha explicat l’existència dels punts violeta en diferents zones de la ciutat. Albalat ha destacat: “Hem conjuminat esforços per a duplicar els punts violetes durant la setmana de Fira. La campanya Dona Segura pretén ser una campanya molt visual perquè la gent la identifique fàcilment, i així poder informar en qualsevol punt violeta”.

Punts violetes

Són espais, en els quals se sensibilitza, s’informa i s’ajuda a la ciutadania. Aquests llocs de referència estaran clarament senyalitzats on podrà acudir qualsevol persona per a informar-se i/o es trobe davant una agressió sexista. Existeixen 10 punts violeta repartits en tota la ciutat, en els diferents actes organitzats durant la Fira. Les persones que acudisquen al punt violeta seran atesos/as per personal qualificat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari