Onda instal·la una marquesina intel·ligent al servei del ciutadà per a ser una ‘smart city’

Els ciutadans ja disposen d’un nou soport de comunicació interactiu i tàctil

Onda instal·la una marquesina intel·ligent al servei del ciutadà per a ser una ‘smart city’
16/01/2020 -

Saber el temps què farà durant el dia, veure l’horari d’autobusos o llegir les notícies més recents a peu de carrer ja és una realitat a Onda. Dins de l’ambiciós projecte de ‘smart city’, l’Ajuntament d’Onda ha instal·lat una marquesina intel·ligent i interactiva que ajuda a millorar la comunicació amb els veïns i turistes.

Es tracta d’una pantalla tàctil automatitzada de 22 polzades que permet a l’usuari navegar per un sistema d’informació integrat. El lloc triat per a la seua instal·lació ha sigut la parada d’autobús de l’avinguda Montendre, ja que és el punt d’inici de la gran majoria de rutes d’autobús del municipi i una de les més transitades.

La marquesina estarà activa durant el dia i està programada perquè s’apague de manera autònoma durant la nit. A més, amb l’objectiu de millorar l’experiència visual dels usuaris, s’ha incorporat un sensor de llum ambiental que canvia la lluentor de la pantalla en funció de la il·luminació exterior.

El regidor de Joventut, Innovació i Biblioteques, Vicent Bou, ha assenyalat que “l’objectiu és integrar la tecnologia en el dia a dia dels veïns i turistes d’Onda”. Per això, els usuaris podran llegir les últimes notícies publicades en la pàgina web del consistori i accedir a un desplegable amb els horaris de totes les rutes d’autobús que passen per la ciutat.

Onda aposta per l’avantguarda tecnològica

La instal·lació de la marquesina intel·ligent ha estat cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional i se suma a una llista de millores i implementacions que l’Ajuntament d’Onda està realitzant amb la finalitat de convertir al municipi en una ciutat més tecnològica.

Un exemple d’això és la ubicació de sensors que mesuren la qualitat de l’aire en diversos punts del municipi. Aquests sensors aportaran a l’Ajuntament la informació necessària per a poder prendre mesures contra la contaminació ambiental.

A més, s’estan desenvolupant diversos projectes que es posaran en funcionament aviat. “Volem que el nostre treball repercutisca en una millora de la vida de les i els ondenses”, assegura Bou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari