Onda reuneix el talent del país en salut pública i comparteixen experiències

La ciutat acull les III Jornades XarxaSalut amb un centenar de professionals de la salut, educació i tècnics municipals

Onda reuneix el talent del país en salut pública i comparteixen experiències
14/11/2019 -

Més de 100 professionals de la salut i educació de tota la geografia espanyola s’han donat cita aquest matí en el Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda per a participar en les terceres jornades XarxaSalut, organitzades per la Generalitat Valenciana, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i l’Ajuntament d’Onda. En aquest fòrum s’ha aconseguit reunir el millor talent del país en matèria de salut pública, els qui han compartit les experiències més reeixides i innovadores en la matèria. Així, prestigiosos experts i càrrecs públics han exposat models de bones pràctiques en salut i hàbits saludables de ciutats com Cullera, Gandia, Alfafar, Campanar, Pontevedra, Madrid o els pobles castellonencs Morella i La Mata de Morella.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, i el secretari de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Vicent Gil, han sigut els encarregats d’inaugurar aquesta jornada que ha comptat amb, a més de les ponències, diversos tallers dinàmics relacionats amb la salut, els hàbits saludables i els entorns salutogènics. Així mateix, els participants han pogut conéixer el patrimoni ceràmic ondense a través d’una visita guiada al Museu del Taulell.

En la seua intervenció, l’alcaldessa ha comentat que “treballem per deixar una Onda millor a les pròximes generacions d’ondenses, una Onda inclusiva on l’esport, els hàbits saludables i la qualitat assistencial siguen protagonistes. Volem una Onda sana i plena de vida, i som conscients que per a aconseguir-ho és vital el treball, la conscienciació i la inversió per part de les administracions públiques”.

Mamògraf i residència de majors

A més, Ballester ha aprofitat l’ocasió per a reclamar de nou a la Generalitat Valenciana el mamògraf, la SAMU 24 hores i la residència de majors per a Onda, serveis que demanden els veïns d’Onda i que han sigut exclosos dels pressupostos autonòmics per a 2020.

La primera edil ha exposat que les dones d’Onda i les associacions contra el càncer fa temps que reclamen un mamògraf per a donar servei a Onda de prevenció contra el càncer de mama a més de 4.600 dones ondenses i altres centenars de la comarca, ja que hui dia moltes d’elles han de perdre tot el matí per a desplaçar-se fins a Castelló, amb les dificultats que per a moltes d’elles suposa. La conselleria va descartar la proposta en considerar que el servei estaria infrautilitzat per termes de població.

Pel que fa la residència, hui dia l’únic servei d‘Atenció Residencial, la Residència d’Ancians Monsenyor Fernando Ferrís, només cobreix 66 places i hi ha 4.297 majors de més de 64 anys empadronats a Onda. Sobre aquest tema, un informe municipal exposa la preocupant situació actual a causa de l’envelliment de la població i al greu dèficit actual de places, amb una taxa de cobertura de l’1,5% (hi ha 1,5 places per cada 100 persones majors), molt inferior al de la resta de ciutats. Aquesta residència va ser anunciada i promesa per la vicepresidenta Mónica Oltra en 2017, però hui dia el Consell no ha destinat un sol euro per a la seua construcció.

“Onda no vol ser més que cap altre municipi, però tampoc menys. Només li demanem el que mereixen i necessiten els nostres veïns”, ha conclòs Carmina Ballester

Carril ciclista urbà

Per part seua, l’edil de Ciutat Sostenible, Paco Pastor, ha exposat en el fòrum el projecte del carril ciclista urbà per a ciclistes i vianants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari