La cultura ceràmica, protagonista a Onda a través de 'Normalitz-art'

Guardar

Onda presenta ‘Normalitz-art’ ceramica
Onda presenta ‘Normalitz-art’ ceramica
Després de l'èxit de la iniciativa 'Reprendre la cultura ceràmica' que va posar en marxa durant el primer trimestre del 2022 l'Ajuntament d'Onda en col·laboració amb el Museu del Taulell Manolo Safont, arriba el torn de 'Normalitz-art'. Es tracta d'una completa programació en la qual les expressions artístiques prengueren el protagonisme dotant a la ciutat d'una oferta cultural d'alta qualitat artística.El consistori, conscient dels beneficis que té per al benestar del conjunt de la societat i la importància del museu com a agent mediador de la cultura, ha programat per als mesos de primavera i estiu d'abril, maig i juny de 2022 una sèrie de propostes amb les quals donar a conéixer i reflexionar sobre la cultura ceràmica.Així, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig s'inaugurarà una exposició a partir de l'obra artística realitzada per l'alumnat de l'IES Serra d'Espadà. Com a novetat, al projecte que ja suma 8 edicions se sumarà l'alumnat de la Secció de l'IES Serra d'Espadà amb noves propostes artístiques i participarà també el centre d'educació especial per a persones amb discapacitat mental El Molí.Així mateix, del 3 al 13 de juny, el museu exposarà els treballs realitzats per l'alumnat que es troba realitzant els cursos formatius que va posar en marxa l'Ajuntament d'Onda com a Pintura a l'oli, tècniques mixtes o ceràmica creativa.El Museu ha sigut concebut com un gran contenidor que emmagatzema el patrimoni cultural ondera relacionat amb els taulells i la seua indústria ceràmica, però també com un espai d'exhibició i promoció de les produccions actuals. En aquest sentit, enguany tindrà un paper destacat la prestigiosa ceramista Carmen Ballester Remolar (Onda, 1958), professora de l'Escola de Ceràmica de Talavera que compta amb una llarga i intensa trajectòria com a artista ceràmica.Del 22 al 26 de juny, el museu tornarà a celebrar les Convivències ceràmiques, un esdeveniment que reuneix ceramistes per a realitzar un mural ceràmic col·laboratiu. En aquesta sisena edició, la prestigiosa ceramista belga Nathalie Doyen, membre de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica i del Consell Mundial d'Artesania, liderarà el projecte muralístico.Sobre aquest tema, la tinenta d'alcalde i responsable de l'àrea de Cultura, Festes i Museus, María Prades, ha destacat: "Des d'aquest equip de govern continuarem impulsant iniciatives que posen en valor la nostra tradició ceràmica i traslladen als més xicotets els valors que ens identifiquen com a societat".

Labor educativa

El Museu del Taulell comptarà també amb la possibilitat de rebre a grups escolars per a conéixer de prop les seues instal·lacions i les activitats que realitzen. A més, s'han programat diversos "Dissabtes de ceràmica" amb els quals es pretén acostar la cultura a grups familiars que vulguen acostar-se a conéixer el Museu del Taulell, a través de visites guiades i un taller pràctic.

Exposició de l'artista onder Mezquita Almer

Cal recordar que el Museu del Taulell ha posat en marxa una exposició, que romandrà oberta al públic durant els mesos de març i abril, que recull un conjunt de 84 obres entre dibuixos al llapis i ploma, aquarel·les i llenços del pintor, il·lustrador i ceramista onder Juan Mezquita Almer (Onda, 1881 – Castelló, 1956). Va estudiar Dibuix i Pintura a València. Com a prestigiós artista gràfic va treballar a Barcelona, Madrid, Onda i Castelló durant el primer terç del segle XX. En la seua obra es reflecteixen les influències del surrealisme espanyol del moment i es poden observar diferents anuncis gràfics, cartells, esbossos per a produccions ceràmiques, plats i fins i tot dibuixos.

Arxivat a:

Destacats