La Generalitat atén les reivindicacions d'Onda i projecta la segona residència de majors que va prometre en 2017

El Pla Convivint inclou la construcció de la nova residència i centre de dia a Onda per al període 2021-2025

La Generalitat atén les reivindicacions d'Onda i projecta la segona residència de majors que va prometre en 2017
17/04/2021 -

Després d’anunciar en 2017 la segona residència de majors a Onda, la Generalitat Valenciana ha atés les contínues reivindicacions de l’Ajuntament i ha inclòs, en el Pla d’Infraestructures de Serveis Socials ‘Convivint’, la construcció de la infraestructura que acollirà també un nou Centre de Dia. Així ho va anunciar aquest dijous la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, encara que no va especificar terminis ni va donar més detalls del projecte, més enllà del període 2021-2025 que comprén el Pla d’inversió.

Cal recordar que hui dia, l’únic servei d’Atenció Residencial (Residència d’Ancians Monsenyor Fernando Ferrís) només cobreix 66 places i hi ha més de 4.000 majors de 64 anys empadronats a Onda. Una situació preocupant que constata l’envelliment de la població i el greu dèficit actual de places, amb una taxa de cobertura de l’1,5% (hi ha 1,5 places per cada 100 persones majors), molt inferior al de la resta de ciutats.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha celebrat el desbloqueig d’aquest projecte per part de la Generalitat, encara que ha afirmat que “estarem molt pendents que el Consell complisca i pose solució a aquest greuge social que pateix Onda des de fa molts anys, amb la condició que els nostres majors disposen dels mateixos serveis i oportunitats que les de les altres poblacions”.

L’actual govern municipal ha reivindicat durant tota la legislatura la nova residència promesa a través de mocions en Ple, reunions en Conselleria i reiterades cartes a la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

La primera edil també ha destacat que “la segona residència és vital per a poder atendre les persones majors dependents d’Onda, que no poden ser degudament atesos en els seus habitatges, i que requerisquen les atencions que es realitzen en una residència i no poden accedir per falta de places”.

Nou Centre de Dia

Segons el Pla ‘Convivint’, el projecte de la segona residència de majors també inclou un nou Centre de Dia que se sumarà al ja existent de titularitat i gestió municipal. Des de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament contactaran durant els pròxims dies amb la conselleria per a recaptar més informació del projecte i conéixer els terminis d’execució.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari