La Generalitat tomba totes les propostes d'Onda per a les inversions en infraestructures

PSOE, Compromís i Podemos voten en contra de les esmenes presentades per Onda als pressupostos autonòmics del 2020

La Generalitat tomba totes les propostes d'Onda per a les inversions en infraestructures
13/12/2019 -

Les Corts Valencianes han tombat, amb els vots en contra de PSOE, Compromís i Podemos, totes les propostes que l’Ajuntament d’Onda va sol·licitar incloure en els pressupostos autonòmics de 2020. Amb aquest rebuig, el govern de Puig i Oltra deixen a 0 les inversions per a Onda, que sumaven un import d’11 milions d’euros per a executar infraestructures i assumir el cost de serveis demandats pels ciutadans com el mamògraf, la infermera escolar o la segona residència de majors.

Així ho ha explicat aquest matí la portaveu de l’Ajuntament, Elena Albalat, qui ha manifestat que “malgrat que la Generalitat comptarà per a l’any que ve amb un pressupost de més de 23.000 milions d’euros, ha abandonat una vegada més als veïns d’Onda. Cal recordar que la Generalitat de Puig i Oltra no han fet cap inversió a Onda en els cinc anys que porten governant”.

En les esmenes es proposaven diferents inversions per a projectes de necessitat com la implantació del servei de mamògraf a la ciutat, ja que més de 5.000 dones podrien beneficiar-se i el primer Centre de Salut d’Onda està dotat amb una habitació completament aplomada per a realitzar les revisions mamàries, la segona residència de la tercera edat, la construcció de la ronda nord i est o la canalització d’aigües en la rotonda de Navarti per a evitar inundacions, entre moltes altres propostes que han sigut desateses fins ara.

Segona Residència de la Tercera Edat

Cal recordar que un dels projectes més demandats a la Generalitat és la construcció de la segona residència de la Tercera Edat a Onda. Albalat recorda que “Mónica Oltra va prometre la seua construcció en 2017 i encara estem esperant que es faça realitat, ja que no apareix en els pressupostos”.

Una altra de les demandes de l’Ajuntament va ser el carril ciclista-per als vianants que connectaria les circumval·lacions Nord i Sud, i l’execució del vial ràpid entre Onda i Vila-real, la millora de camins rurals, polígons i horts abandonats.

A més, es van reclamar millores en les instal·lacions del Museu del Taulell “Manolo Safont” i inversions per a la millora del Castell de les Tres-centes Torres.

Esmena a la totalitat a Onda

“El PSOE i Compromís han fet una esmena a la totalitat a Onda, vetant el progrés i la millora de la qualitat de vida dels veïns. Ho han fet en el govern autonòmic i a l’Ajuntament, ja que també van votar en contra de totes les inversions destinades a millorar la ciutat, els serveis i les oportunitats dels veïns”, ha conclòs la portaveu municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari