L'Ajuntament d'Onda rep un prestigiós premi pel seu compromís amb el patrimoni històric-cultural

L’Associació Archival ha reconegut al municipi pel seu treball de preservació del centre històric i promoció cultural

L'Ajuntament d'Onda rep un prestigiós premi pel seu compromís amb el patrimoni històric-cultural
16/05/2024 -

L’Ajuntament d’Onda ha sigut guardonat amb el premi als mèrits i la col·laboració en favor del patrimoni històric-cultural de la Comunitat Valenciana, atorgat per Archival, l’Associació per a la Recuperació dels Centres Històrics d’Espanya. En representació del consistori, el regidor Vicent Bou, ha recollit el reconeixement.

En les seues paraules d’agraïment a la junta directiva de Archival, Bou ha destacat que “aquest premi no sols reconeix el treball de l’Ajuntament, sinó que també serveix com a estímul per a continuar amb el compromís de preservar i promoure el patrimoni històric i cultural d’Onda”. Així mateix, ha dedicat el reconeixement a tots els veïns d’Onda, reconeixent el seu compromís i suport com a elements fonamentals per a l’èxit en la protecció i promoció del patrimoni cultural de la ciutat.

Ciutat mil·lenària

Situada estratègicament com una entrada al Paratge Natural de la Serra d’Espadà, Onda ofereix paisatges impressionants com El Montí, la muntanya més alta de la zona, i les Penyes Aragoneses. A més, destaca per albergar l’extens pantà del Sichar, un dels majors de la regió.

Però la bellesa de la ciutat no es limita al seu entorn natural; la seua història mil·lenària també captiva. L’imponent Castillo de les 300 Torres, una fortalesa del segle X que ha presenciat innombrables conflictes i conquestes, és el principal atractiu turístic. El Centre Històric és un altre punt d’interés, amb les seues emblemàtiques Escaletes dels Gats, les esglésies de l’Asunción i la Sang, la Torre de la Presó i la Plaça del Almudí, coneguda com a Font de Dins.

El patrimoni històric es conserva en museus locals com el Museu del Taulell, el Museu d’Història i Arqueologia, la Cova de l’Algepsar i el Vaig moldre de la Reixa, testimonis de segles d’història local.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari