Onda licita el projecte de reconversió de l'antiga fàbrica La Campaneta com a centre cívic

Onda licita el projecte de reconversió de l'antiga fàbrica La Campaneta com a centre cívic
21/05/2020 -

L’Ajuntament d’Onda, després de la seua aprovació per Junta de Govern, ha licitat el contracte per a la recuperació de l’antic edifici industrial ‘La Campaneta’ com a centre cívic. Així, en aquesta segona fase s’habilitarà la icònica fàbrica en un espai de convivència i de dinamització social i cultural.

Es tracta d’un ambiciós projecte pressupostat en 726.618 euros i que està cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya. Les empreses interessades tenen de termini fins al pròxim 1 de juny per a presentar ofertes. El període d’execució de l’obra s’estima en sis mesos.

Sobre aquest tema, l’edil de Promoció Econòmica i responsable dels fons FEDER, Maria Baila, ha apuntat que “mitjançant el cofinançament de la Unió Europea continuarem amb els treballs de rehabilitació d’aquest històric edifici d’Onda per a oferir-lo als veïns. Alhora que recuperem una icona d’Onda, obrim un nou espai de convivència, cultura i oci del qual gaudirem tots els ondenses”.

Seguretat i accessibilitat

El projecte consisteix a adequar una part del conjunt industrial per a destinar-lo a espai de múltiples activitats obertes al públic, com poden ser actes culturals, lúdics, socials o associatius. A més de les propostes municipals, l’edifici es posarà a la disposició de les associacions i barris. Les obres a escometre garantiran que l’edifique complisca amb els requisits de seguretat estructural, els de seguretat d’utilització i accessibilitat, així com els de seguretat contra incendis per ser tots aquests comuns a totes les activitats i usos a desenvolupar en espais oberts al públic.

Fàbrica centenària

Els orígens d’aquesta la fàbrica ‘La Campana’ se situen l’any 1806 i en ella es fabricava pisa i ceràmica arquitectònica de gran qualitat, obtenint diferents premis. La fàbrica va tancar les seues portes definitivament en 1995 i, posteriorment, va passar a ser adquirida per l’Ajuntament d’Onda.

Després d’aquesta remodelació el públic podrà visitar els elements d’interés arquitectònic, històric i cultural com els antics forns moruns i la xemeneia de rajoles d’argila cuita, que es destinaven a la fabricació de peces ceràmiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari