Més de 400 reforços de seguretat han format el dispositiu de la Fira d'Onda

Més de 400 reforços de seguretat han format el dispositiu de la Fira d'Onda
02/11/2021 -

Segons els informes de la Policia Local d’Onda, la ciutat ha viscut una Fira participativa i cívica. De fet, la Policia Local ha realitzat entorn de 400 reforços de tota mena d’actes en aquesta Fira 2021, sempre en coordinació amb la resta d’efectius de seguretat, Protecció Civil, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica, bombers, sanitaris i voluntaris que han vetlat per l’atenció directa i l’ordre públic durant la setmana de festes, malgrat sumar pics de fins a 15.000 visitants. Com a novetat, i amb la finalitat de garantir el compliment de les normatives sanitàries davant la pandèmia, enguany s’ha incorporat un controlador Covid durant la celebració de festejos taurins.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha agraït la labor dels cossos de seguretat i voluntaris per la seua dedicació i professionalitat i ha destacat que “enguany hem fet un gran esforç per acostar la campanya En Fira Zero Zero a tots els onders i sumat al bon fer dels efectius de seguretat ha fet possible que visquem unes festes més segures i cíviques”.

La Prefectura de la Policia Local ha presentat un informe en el qual es registren un total de 55 molèsties a causa dels casals, 6 menys que en 2019 (61). Cal destacar que les patrulles de la Policia Local es van acostar als casals, una vegada sobrepassat l’horari permés, procedint a l’avís i advertiment perquè cessaren en les molèsties. Així mateix la Policia Local ha actuat en 114 ajudes directes al ciutadà, assistències en la seua majoria per caigudes, lesions i embriaguesa. En l’apartat de trànsit i seguretat viària s’ha intervingut amb 64 conductors que no es trobaven en condicions de portar vehicles, tant per presència de drogues en organisme com també per llançar taxes elevades d’alcohol.

Sobre aquest tema, des de la Prefectura de Policia Local han posat l’accent que “és essencial la participació ciutadana durant la celebració de les festes i agraïm la col·laboració dels veïns i visitants que han entés la festa des del punt de vista del gaudi i el respecte als altres”.

En aquesta Fira d’Onda s’han autoritzat 20 actuacions musicals al carrer, amb la seua corresponent senyalització prèvia, el trasllat d’escenaris i el control i vigilància en el transcurs d’aquestes.

Durant la setmana de festes, l’Ajuntament d’Onda ha proporcionat als seus ciutadans i visitants banys portàtils en diferents punts del municipi. A pesar que han disminuït les infraccions per orinar en la via pública, els efectius de seguretat coincideixen que “cal continuar treballant en la campanya de civisme per a pal·liar aquesta problemàtica”.

En Fira Zero Zero

El consistori, a través de les àrees d’Igualtat, Seguretat Ciutadana i Benestar Social, ha dut a terme la campanya #EnFiraZeroZero, amb l’objectiu de conscienciar als onders i visitants, especialment entre els joves, sobre la violència de gènere i el consum responsable d’alcohol durant la setmana de festes patronals.

Per part seua, centenars de veïns s’han volgut sumar a la campanya de conscienciació i han lluït en les seues nines una polsera amb el lema #EnFiraZeroZero. A més, el servei d’Igualtat municipal i la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives han sigut presents en un punt violeta per a donar a conéixer aquesta iniciativa i atendre a tots els onders que el necessitaren.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari