Onda implanta un sistema intel·ligent per a mesurar la qualitat mediambiental

Es tracta d’una nova actuació emmarcada en el projecte Onda Smart City avalat pels Fons FEDER de la UE

Onda implanta un sistema intel·ligent per a mesurar la qualitat mediambiental
25/11/2019 -

Els tècnics d’Onda podran conéixer la qualitat mediambiental gràcies a la implantació d’un sistema intel·ligent en diferents punts de la ciutat. Es tracta de tres sensors que mesuren en temps real paràmetres com la temperatura, la qualitat de l’aire, el nivell de soroll o la humitat i immediatament, a través de connexió wifi o gprs, transmeten la informació a una plataforma de dades.

En concret, s’han instal·lat tres dispositius en l’encreuament de l’Avinguda País Valencià amb Avinguda Montendre, en l’Avinguda Constitució, al costat del Centre Operatiu d’Emergències, i en l’Avinguda Mediterrani al costat de la campa de camions. Aquesta nova actuació ve emmarcada en el projecte Onda Smart City que avala la Unió Europea a través dels Fons FEDER.

El regidor d’Innovació, Vicent Bou, ha explicat que “apostem per la tecnologia per a fer més fàcil la vida dels veïns i oferir-los un servei més eficient. Ara, podrem conéixer la qualitat mediambiental a la ciutat i actuar en conseqüència”.

Sistema d’Informació Intel·ligent

D’altra banda, l’Ajuntament d’Onda té altres projectes intel·ligents en marxa com el sistema d’informació geogràfica corporatiu per a facilitar la gestió interna municipal. Aquesta eina, que utilitza la Infraestructura de Dades Espacials (IDE), conjumina de manera interactiva tota la informació cartogràfica d’un municipi representada en una aplicació digital, a fi de facilitar les gestions i oferir informació útil tant als tècnics municipals de les diferents àrees com als ciutadans.

Onda ciutat de la Ciència i Innovació

Cal recordar que el Govern d’Espanya va premiar a Onda com a ciutat de la “Ciència i la Innovació” en la convocatòria de 2018 de la Xarxa Innpulso que promou el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Onda és una de les tres ciutats de la província de Castelló, al costat de Vila- real i Castelló, que han sigut reconegudes per aquesta xarxa espanyola que agrupa 72 municipis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari